У наступному році МВС планує значно збільшити кількість комплесів відеоспостереження на дорогах - Денис Монастирський

clock
14.11.2021 22:15

Сьогодні, 14 листопада, в ефірі програми "Подробиці тижня" міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів про те, що у наступному році МВС планує значно збільшити кількість комплексів відеоспостереження.

"Харків сьогодні розкрив дуже багато проблем, які існують насправді з порушеннями на дорогах. Зокрема, ми бачили багато випадків трагічних. Вони пов'язані із вживання наркотиків. Сьогодні полійцейські не мають можливості перевірити на місці експрес-тестом на стан наркотичного сп'яніння", - зазначив Денис Монастирський

Він також повідомив, що у МВС зробили аналіз законодавства. У відомстві розуміють, що для цього потрібно змінити ряд підзаконних актів та закупити ці експрес-тести. Це значно пришвидшить роботу поліцейських, адже на проходження експертизи потрібно буде всього кілька хвилин.

"Мені здається, що зараз існують всі законодавчі підстави для того, щоб все-таки побороти це явище. Я кажу зараз це як людина, яка займається виконанням цього закону. В першу чергу в мене є питання до судів, які так ставляться до порушників, випускаючи їх на волю і неадекватно реагуючи на суспільний резонанс... Крім цього, звичайно, це комплексна фіксація правопорушень. Цього року, наприклад, зменшилась смертність на дорогах на 10%, але у нас всього 300 камер на всю Україну, коли треба 2000 камер. Сьогодні ми ведемо перемовини, щоб наступного року закупити ці камери і встановити їх на українських дорогах", - зазначив очільник МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали