Контраст
Шрифт

У Нацгвардії відбулась конференція з підготовки до участі у міжнародних навчаннях «Rapid Trident-2021»

clock
14.06.2021 12:50

У Міжнародному центрі НГУ, що на Київщині в селі Старе, за участі представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») відбулася планувальна конференція щодо порядку підготовки підрозділу Бригади швидкого реагування до участі в українсько-американських навчаннях «Rapid Trident-2021».


 
Під час конференції були розглянуті питання щодо синхронізації дій української та канадської сторони. Узгоджений порядок підготовки буде включати в себе проведення ряду курсів:
 – з інженерної справи (мінна безпека);
 – підготовки штабу батальйону у процесі прийняття рішень за стандартом НАТО (MDMP);
 – підготовки управління роти для прийняття рішення за стандартними НАТО – порядку управління військами (TLP);;
 – курсу тактичної медицини (допомога пораненим у бойових умовах)
 – тактичної підготовки;
 – підготовки до бою в умовах населеного пункту (URBAN OPS);
 – спеціальних тренувань з картографії, навігації та орієнтування на місцевості.

За словами офіцера по взаємодії з Національною гвардією України від операції «UNIFIER» капітана Х’ю Пурдона підготовку будуть проводити близько 19 іноземних інструкторів. Вона буде відбуватися у взаємодії з інструкторами Національної гвардії для того, щоб злагодженість підготовки була максимально ефективною.

«Основна увага у підготовці буде зосереджена на обміні досвідом між канадською стороною та гвардійцями, що дозволить їм перейняти стандарти НАТО та адаптувати їх до загроз, з якими військовослужбовці НГУ зустрічаються на сході України, одночасно досягаючи оперативної взаємосумісності з НАТО. В той самий час – це дозволить канадським інструкторам вивчити досвід учасників ООС», – сказав капітан Х’ю Пурдон.
Після проведення зазначеної підготовки підрозділ Бригади швидкого реагування НГУ візьме участь у багатонаціональних навчаннях «Rapid Trident-2021», а надалі отримані ними знання та навички буде використовувати під час виконання службово-бойових завдань за призначенням. Гвардійці подякували канадській стороні та обмінялися побажаннями щодо подальшої співпраці.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали
Діяльність