Контраст
Шрифт

У Нацгвардії стартував Базовий курс підготовки розвідника під керівництвом інструкторів операції «UNIFIER» ТРА 19, 2021

clock
19.05.2021 16:40

17 травня на базі Навчально-бойового центру підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру Нацгвардії відбулося урочисте відкриття Базового курсу підготовки розвідника НГУ. Заняття для гвардійців проводитимуть представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади (операція «UNIFIER»).

«Ми дуже довго працювали над тим, щоб сьогодні розпочати проведення Базового курсу підготовки розвідника. Ми раді можливості навчити вас нашим методам ведення розвідки та прагнемо навчитися вашим. Мета цього курсу – розвинути кваліфікацію військових НГУ до рівня, сумісного з країнами НАТО. Якщо нам потрібно буде вести дії пліч-о-пліч, ми зможемо це зробити. Це наша загальна мета, тому розробка та впровадження цього базового курсу підготовки – це наше пріоритетне завдання», – зазначив керівник курсу від Канадської сторони капітан Патрік Келлі.

Під час церемонії відкриття начальник управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковник Володимир Грабчак подякував канадським колегам за співпрацю у підготовці та розробці програми курсу. Він зазначив, що Національна гвардія України була й надалі залишається відкритою для співпраці.

Базовий курс розвідника проводиться вперше, триватиме він 6 тижнів. Протягом всього пілотного курсу фахівці від Нацгвардії спільно з канадськими інструкторами будуть вдосконалювати та корегувати програму занять.

Наступний курс буде проводитись зі змінами та стане базовим для підрозділів спеціального призначення та снайперів. Це допоможе готувати підрозділи за єдиним стандартом і надалі застосовувати набуті знання під час виконання службово-бойових обов’язків у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали
Діяльність