Контраст
Шрифт

У Міжнародному центрі завершились перші курси з розвитку системи колективної підготовки Нацгвардії

clock
23.04.2021 19:16

У рамках реалізації спільного проєкту «Удосконалення можливостей підготовки підрозділів Національної гвардії України» (LOE5), що фінансується Глобальним резервним фондом безпеки (GSCF) через Міністерство оборони США, у Міжнародному центрі НГУ завершились перші курси з розвитку системи колективної підготовки Нацгвардії.

На підведення підсумків їх проведення та обговорення подальшої співпраці з американськими колегами прибули тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Костянтин Плетко та начальник управління міжнародного співробітництва Головного управління Національної гвардії України полковник Володимир Грабчак.

«Ми дуже вдячні американській стороні за змістовні курси «Управління підготовкою підрозділів» та «Розвиток і робота навчального центру», а також за професійність його інструкторів. Очікуємо визначення чергової групи офіцерів з територіальних управлінь для продовження навчання. Ці курси допоможуть створити дієву систему колективної підготовки у Національній гвардії України, що буде взаємосумісною із системою підготовки підрозділів країн-членів і партнерів НАТО», – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Костянтин Плетко.

Американські колеги відмітили велику відповідальність учасників курсів та їх прагнення до змін у створенні системного підходу до проведення колективної підготовки підрозділів Нацгвардії, а також якнайшвидше адаптувати отримані знання та впровадити їх у керівні документи НГУ.

«За той час, що я перебуваю в Україні, можу сказати, що Національна гвардія завжди знаходить шлях, щоб утілювати в реальність усі ініціативи, які планує. Є багато роботи в напрямку підготовки підрозділів, але Національна гвардія готова до неї та буде мати успіх. Ці курси допоможуть забезпечити розвиток системи підготовки та готовність Національної гвардії до виконання внутрішніх вимог оборони, а також надавати підтримку у спільних операція разом зі Збройними Силами України», – сказав під час підведення підсумків курсів представник Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) Відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні майор Гарі Квош. 

За словами начальника управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковника Володимира Грабчака зміст цих курсів допоможе визначити порядок організації системи підготовки і системи управління нею в Національній гвардії України, а також сприятиме розвитку діяльності навчального центру.

«Це перші пілотні курси в рамках проєкту LOE5, і невдовзі буде їх продовження. Курс «Управління підготовкою підрозділів» повинні пройти як офіцери керівної ланки Головного управління, територіальних управлінь, а також командування військових частин, щоб зрозуміти, як застосовується системний підхід у колективній підготовці наших міжнародних партнерів для того, щоб адаптувати ці підходи в системі підготовки у Нацгвардії. Цей курс стане основою для розробки доктрини з підготовки у Національній гвардії України», – додав полковник Володимир Грабчак.
 

Відділення інформації та комунікації

Міжнародного центру НГУ

 

Схожі матеріали
Діяльність