Контраст
Шрифт

У Міжнародному центрі НГУ завершився черговий етап підготовки до українсько-американських навчань «Rapid Trident 2021»

clock
20.07.2021 11:53

Військовослужбовці Бригади швидкого реагування НГУ та Державної прикордонної служби України отримали сертифікати про проходження курсу з тактичної допомоги пораненим у бойових умовах (ТССС).

Курс проводився інструкторами Об’єднаної оперативно-тактичної групи (операція «UNIFIER») Збройних сил Канади в Україні. Церемонію вручення провели начальник Міжнародного центру полковник Олександр Крячко та від канадської сторони командир групи підготовки медиків операції «UNIFIER» майор Мартін Барретт і керівник курсу майстер-капрал Тревор Адамс.

«Хочу подякувати військовослужбовцям Бригади швидкого реагування за ваше відношення до навчання та професіоналізм, за вашу витримку та наполегливість. Хай ці знання будуть фундаментом для вашого успіху та передавайте їх своїм побратимам», – сказав начальник Міжнародного центру полковник Олександр Крячко.  

За словами канадських колег, основною метою курсу було надання підготовки та практики використання передових методів надання першої медичної допомоги, які можуть застосовуватись немедичним бойовим персоналом у тактичному середовищі, де сталася критична травма.

«Цей курс є надважливим з двох наступних причин. Перш за все – це те, щоб ви та всі ваші побратими могли вижити в бою. Друга полягає у тому, щоб ваш підрозділ міг розраховувати на вас, якщо буде необхідна допомога. Ваша підготовка знаходиться на належному рівні, але продовжуйте розвиватись. Бажаю успіху під час виконання завдань», – сказав командир групи підготовки медиків операції «UNIFIER» майор Мартін Барретт.

Під час залікових занять учасники курсу у складі груп надавали допомогу імітованим пораненим у раптово модульованих канадськими інструкторами ситуаціях. Сценарії були максимально реалістичними, тому що окрім інструкторів з медицини до курсу були залучені інструктори з тактики. Вони намагалися зробити так, щоб гвардійцям приходилось діяти у різних умовах і виходити з різних загроз. Застосовували локації, де відпрацьовували надання допомоги при пораненнях від саморобних вибухових пристроїв, кульових поранень, а також поранень у приміщеннях.

Після проходження курсу всі його учасники отримали сертифікати військового досягнення з тактичної допомоги пораненим у бойових умовах. 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

 

Схожі матеріали
Діяльність