Контраст
Шрифт

У Міграційній службі Києва та області колоритно відзначили День вишиванки

clock
20.05.2021 15:42

Підрозділи Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області замайоріли різнобарв’ям вишиванок. У такий спосіб працівники відомства нагадали українцям відчуття єдності і тісного зв’язку зі своєю державою, а іноземців познайомили з традиціями нашої країни.

Вже 15-ий рік поспіль у третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки. Посадовці Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області охоче підтримали ідею свята – вбралися у вишиті сорочки, демонструючи свою патріотичну позицію та повагу до українських традицій.

Отримувати адміністративні послуги чимало громадян також прийшли у національному вбранні, засвідчуючи, що українці – єдина та непохитна нація. Іноземців же такий незвичний вигляд держслужбовців спонукав до запитань. Таким чином дехто із них вперше довідався про національний український одяг і сьогоднішнє самобутнє свято. Це має неабияке значення, зважаючи на те, що під інтеграцією мігрантів в українське суспільство мається на увазі не лише знання мови і дотримання законів нашої країни, а й повага до культури України.

«Це свято не тільки об’єднує людей, які шанують українську культуру, а й зміцнює корпоративний дух та підіймає настрій. У нашому колективі склалася добра традиція – проводити цей день, дотримуючись патріотичного дрес-коду. Така дія має глибокий зміст, адже українська вишиванка, як і мова, є самовираженням українського народу, вираженням своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості. Бажаю, щоб патріотизм кожного із нас не закінчувався на носінні національного одягу, а проявлявся у щоденних справах», - зазначив начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Схожі матеріали
Діяльність