У Львові відбувся випуск молодих офіцерів поліції

clock
04.07.2021 14:43

Сьогодні у центрі Львова відбулося святкування Дня Національної поліції України, під час якого випускники ЛьвДУВС отримали дипломи бакалавра. Молоді офіцери поповнять лави правоохоронців у 16 областях, де працюватимуть у підрозділах слідства, кримінальної поліції та превентивної діяльності. Загалом навчання у виші цьогоріч завершили 169 юнаків та дівчат. Троє з них отримали дипломи з відзнакою. 

Святкування професійного свята поліцейських у Львові проходило на площі перед пам’ятником Великому Кобзареві. Привітати випускників прийшли їхні рідні, друзі, а також мешканці  та гості міста Лева. 

Розпочались урочистості із вшанування хвилиною мовчання пам’яті героїв-захисників України. Крім цього, відбулося покладання квітів до меморіалу правоохоронцям, які загинули під час виконання службових обов’язків та до пам’ятника Тарасові Шевченку. 

Після цього розпочалось вручення нагород працівникам поліції та випускникам ЛьвДУВС від Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та мерії Львова.

Із найщирішими вітаннями до випускників звернувся начальник Департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції України генерал поліції третього рангу Михайло Кузнєцов. «Від сьогодні ви починаєте самостійне життя. Від сьогодні на ваших плечах ― офіцерські погони, які є символом звитяги всіх поколінь захисників нашої землі, їх мужності та героїзму. Вірю, що ви із гідністю будете нести звання випускника Львівського державного університету внутрішніх справ, віддано любити свою Батьківщину, захищати закон і чесно служити українському народові», – наголосив Михайло Кузнєцов. 

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Олександр Шляховський привітав правоохоронців із професійним святом: «Нам довелося пройти нелегкий шлях: ми постійно вдосконалювалися, розвивалися і робили нашу державу безпечнішою. Тож хочу привітати кожного працівника поліції, побажати терпіння, миру, наснаги й здоров'я. Дякую вам за роботу, яку ви виконуєте щоденно, не рахуючись із особистим часом».

Звертаючись до випускників, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький побажав їм виправдати довіру громади та  бути відданими Присязі. «Нехай гасло: «Служити і захищати!» стане для вас життєвим кредо!», - побажав очільник ЛОДА. 

Із привітальним словом до випускників також звернулася голова Львівської обласної ради Ірина Гримак. «Впевнена, що ті знання і мудрість, які ви здобули, навчаючись у своїй альма-матер, той вишкіл, який пройшли, допоможе вам служити українському народу і жодної хвилини не задумуватись про те, чи правильно обрали професію. Бажаю, щоби ваша сумлінна робота була зосереджена на безпеці нашої громади, нашої держави, на її зміцненні», - зазначила Ірина Гримак. 

Міський голова Львова Андрій Садовий побажав молодим офіцерам бути сміливими та ніколи не боятися, адже страх паралізує. «Якщо ви захищаєте право й державу, то завжди маєте підтримку Бога і громади», – наголосив мер Львова. 

Після привітань, що пролунали на адресу молодих офіцерів, відбулось урочисте вручення випускникам дипломів бакалавра.

Із привітальним словом до присутніх звернувся ректор ЛьвДУВС полковник поліції Роман Благута. Він, насамперед, зачитав випускникам привітання від Колегії Міністерства внутрішніх справ України. «Ваша мрія поповнити лави офіцерів поліції успішно здійснилася. Із цього дня починається цікавий і важливий шлях самостійного життя, наповненого професійними успіхами та життєвими перемогами. Сподіваємося, що знання та вміння, які ви отримали за час навчання, дадуть вам відчуття впевненості у служінні суспільству та державі», - йшлося у привітанні Колегії МВС. 

«Дуже важливо, що саме в День Національної поліції України ми проводимо урочистості і випускаємо вас, молоді офіцери, –  наголосив ректор ЛьвДУВС Роман Благута. – Вручаючи вам погони, я вже казав, що жоден заклад вищої освіти не дає вичерпні знання та вміння. Основна наша функція ― дати вам розуміння і усвідомлення потреби професійного зростання. Коли будете мати постійну жагу до знань, відчуватимете потребу вдосконалюватися як фахівець, станете професіоналами своєї справи». Top of Form

Боже Благословення та посвяту випускників на службу Законові і українському народу здійснили отці Іван Ревуцький та Володимир Кепич.

Завершились урочистості прощанням із прапором університету та видовищним вальсом молодих офіцерів. 

Пресслужба ЛьвДУВС

Схожі матеріали