У львівській військовій частині Нацгвардії функціонує лабораторія для проведення ІФА-тестувань

clock
31.03.2021 09:53

Сучасна лабораторія розташована на базі 2 Галицької бригади Національної гвардії України. Але тестувати тут будуть не лише гвардійців цієї бригади, а й з інших військових частин Нацгвардії Львівщини та кількох частин прямого підпорядкування, що дислокуються на західній частині України.

«Створення таких лабораторій – це вже вимога сучасності, – говорить начальник медичної служби бригади підполковник Галина Трофименко. – Увесь світ, з моменту виявлення вірусу COVID-19, вчиться жити по-новому. Саме тому створення таких лабораторій – одне з важливих питань для Національної гвардії України».

Лабораторія для проведення  імуноферментного аналізу на COVID-19 оснащена комплектом аналізаторів для проведення обстеження. Методом імуноферментного аналізу можливо виявити наявність антитіл до вірусу, або ж з’ясувати, чи перебуває людина в стадії захворювання або являється безсимптомним носієм.

«За день ми можемо проводити понад пів сотні тестів, – розповідає начальник лабораторії  прапорщик Леся Пилип’юк. – Зранку проводимо забір крові і вже після обіду маємо результати на руках. Тестуються усі категорії військовослужбовців, без виключень. Кожен нацгвардієць буде проходити тестування методом ІФА кожні тридцять днів».

Нагадаємо, у грудні минулого року в Національній гвардії України здійснено закупівлю обладнання для проведення ІФА-тестування особового складу НГУ на COVID-19 в лабораторіях медичних пунктів військових частин 3066 (м. Київ), 3014 (м. Одеса), 3002 (м. Львів), 3017 (м. Харків), 3036 (м. Дніпро), 3027 (м. Вишгород).

Пресслужба НГУ

FtSfZqFVCQ9yPI5N2K8E6zrxaJgJM8NkDlwWw8wq.jpeg

EXZ68DdSHwKnJNU3r4Yxe7rcGF7bddMnXXqvEW3V.jpeg

76Vh3oWLEmscBgvHMWTswfQbrkpvaMMITIhXFIhk.jpeg

Схожі матеріали