Контраст
Шрифт

У Києві правоохоронці викрили дует зловмисників у збуті фальшивої іноземної валюти

clock
29.09.2021 11:39

Спільники налагодили незаконний бізнес із закупівлі за кордоном підроблених доларів США і євро та продажу їх на території України. Фігурантів затримано при спробі збуту 229 000 доларів США. Затриманим повідомлено про підозру у злочині, за який їм загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Слідчі поліції Києва спільно з оперативними співробітниками департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури затримали двох осіб за збут фальшивої іноземної валюти. Зловмисниками виявились 42-річний уродженець Луганщини та 34-річний мешканець Львівщини.

Як розповів начальник відділу розслідування у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов, спільники налагодили незаконну діяльність із закупівлі підроблених доларів США та євро у інших країнах із подальшим їх продажем на території України:

«Ми з’ясували, що фігуранти через мережу Інтернет познайомились з чоловіком та запропонували йому обміняти іноземну валюту. Правопорушників затримали після проведення й документування контрольних закупок та під час спроби збуту партії фальшивої валюти на суму 229 000 доларів США. Вилучені купюри направлено на проведення відповідної експертизи».

Затриманим повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, 3 ст. 199 Кримінального кодексу України – зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі. 

 
Також слідчі звернулись із клопотанням до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання усіх учасників злочинної схеми.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко

 

Схожі матеріали
Діяльність