Контраст
Шрифт

У ДСНС підписали партнерську угоду з Головною школою пожежної служби Республіки Польща

clock
07.09.2021 15:03

Сьогодні, 7 вересня, до Державної служби України з надзвичайних ситуацій завітала делегація Головної школи пожежної служби (Республіка Польща), яку представили ректор-комендант, доктор технічних наук, професор навчального закладу Маріуш Фелтіновскі, проректор з навчальної роботи Войцех Ярош та начальник відділу хіміко-екологічного порятунку Рафал Матушкєвіч.

У рамках робочого візиту відбулося підписання між українською та польською сторонами Партнерської угоди стосовно реалізації проєкту ″Регіональні тренінгові центри порятунку – підтримка системи підготовки ДПО та професійних аварійних служб в Україні″.

Під час обговорення питань співробітництва щодо передачі багатофункціональних контейнерів-тренажерів до українських закладів освіти, заступник Голови Служби Руслан Білошицький акцентував на тому, що тренажери без сумніву будуть потужним підсиленням практичної складової освітнього процесу наших рятувальників.

“Багатофункціональні комплекси, які планується встановити в наших закладах освіти, будуть тією якісною освітньою платформою, що дозволить проводити тренування з метою формування психологічної готовності до дій в екстремальних ситуаціях не тільки курсантів, а й слугуватиме тренувальним майданчиком для рятувальників, які вже виконують свою роботу за призначенням”, - сказав він.

Руслан Білошицький подякував польським партнерам за співпрацю та висловив вдячність інструкторам з Польщі за досвід, яким вони діляться та будуть ділитися з українськими викладачами, науково-педагогічним складом, які надалі передаватимуть практичні знання рятувальникам.

У свою чергу, Маріуш Фелтіновскі висловив сподівання на те, що співпраця у даному напрямі матиме сталий і стабільний характер.

Відтак, вже у цьому році заплановано передачу тренажерів до Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця), в наступному році — до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, у 2023 році — до Національного університету цивільного захисту України (м. Харків).

Схожі матеріали
Діяльність