Контраст
Шрифт

У ДДУВС завершено масштабну міжнародну конференцію

clock
11.06.2021 16:49

Міжнародна науково-практична конференція «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні: сучасні досягнення та перспективи» завершилася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід відбувся в онлайн/офлайн-форматі. До плідної дискусії у рамках пленарних засідань, які тривали 2 дні, долучилося понад 400 учасників, серед яких представники 9 країн: Індії, Чехії, Болгарії, Казахстану, Туреччини, Греції, Швеції тощо. 

Модераторками заходу стали: Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та помічниця ректора ДДУВС з гендерних питань Ірина Грицай. 

Долучився до заходу і ректор ДДУВС Андрій Фоменко. 

Участь в обговореннях взяли представники міжнародних організацій, вчені, практичні працівники, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, а також докторанти, аспіранти та здобувачі вищої освіти. 

Як зазначають організатори конференції, захід такого масштабу вперше проводився на регіональному рівні. Учасники наживо працювали у рамках 2 паралельних сесій та круглого столу. 

Серед тематичних напрямів конференції – історичні, загально-теоретичні, філософські засади забезпечення гендерної рівності в Україні; гендерна політика у судовій та правоохоронній сферах; інтеграція гендерної складової в різних сферах суспільного життя та державного управління; міжнародно-правове регулювання та зарубіжна практика забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; жіночий рух в Україні від незалежності до сьогодення.

 «Українська політика спрямована на європейську та євроатлантичну інтеграцію, а тому ми маємо наблизитися до стандартів ЄС. Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах є таким стандартом. Також важливим є питання дотримання гендерної рівності в секторі безпеки та оборони, інтеграційна складова такої політики. Окремо варто підняти питання жіночого руху та його ролі у становленні і формуванні незалежної держави», – акцентувала увагу Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко. 

Зокрема, модераторка заходу зауважила, що потужний потенціал Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ дозволить проводити заходи такого спрямування регулярно.

«Необхідно, щоби практика та наука щодо даного питання знаходилися у постійному взаємозв’язку», – підсумувала Катерина Борисівна.  

За результатами міжнародної конференції передбачається формування резолюції, яку буде офіційно ухвалено 16 червня. Наразі учасники заходу вносять свої пропозиції згідно зазначеної теми. 

Відділення зв’язків з громадськістю ДДУВС

 

Схожі матеріали
Діяльність