Контраст
Шрифт

У Чернівцях слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчиняв домашнє насильство

clock
15.12.2021 13:25

Поліцейські довели причетність чернівчанина до психологічного насильства над своєю матір’ю. За такі дії чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Під час досудового розслідування співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили, що раніше судимий за майнові злочини 35-річний місцевий житель з березня місяця цього року перебував на превентивному обліку Національної поліції за категорією «сімейний кривдник».

Поліцейські з’ясували, що чоловік упродовж тривалого часу ображав свою матір нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від жінки, складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Шевченківський районний суд неодноразово визнавав правопорушника винним у вчиненні адміністративних правопорушень передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

Однак чоловік продовжував чинити психологічне насильство відносно своєї матері, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до психологічного розладу у жінки.

Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій та довели причетність кривдника до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Схожі матеріали
Діяльність