Контраст
Шрифт

Тривають заходи з інженерного облаштування кордону

clock
08.06.2021 10:31

З настанням сприятливих погодних умов прикордонники продовжують активне інженерне облаштування державного кордону та оновлення прикордонної інженерної інфраструктури.
Роботи ведуться як у рамках відомчого Плану Держприкордонслужби з інженерного облаштування державного кордону на всіх ділянках, так і за Планом заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської та Луганської областей, українсько-молдовського державного кордону, територій, прилеглих до адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Інженерні підрозділи відділів прикордонних служб та прикордонних загонів проводять роботи з оновлення контрольно-слідових смуг, фортифікаційних споруд, переходів через складні ділянки, нарощування на кордоні та підступах до нього різнотипних загороджень та перешкод, розчищення прикордонних просік, обслуговування прикордонних знаків тощо.

Зазначимо, що з початку інженерного сезону улаштовано 22 км протитранспортного рову, 16 км загороджень з колючого дроту, оновлено 2185 км контрольно-слідової смуги. Крім того, проведено обслуговування 1135 прикордонних знаків та майже 2280 інформаційно-попереджувальних табличок «Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено».

Довідково.

Відповідно до Закону України «Про державний кордон України», у межах прикордонної смуги з метою забезпечення національної безпеки і оборони, дотримання режиму державного кордону військовим частинам Державної прикордонної служби України для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій надаються в постійне користування земельні ділянки шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми.

Схожі матеріали
Діяльність