Контраст
Шрифт

Тиждень роботи патрулів Нацгвардії у фактах та цифрах

clock
22.06.2021 11:42

У період з 14 по 20 червня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 45-ти містах обласного та районного підпорядкування, 10-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали територію залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 121 особи за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 831 особу за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 набій, 2 од. холодної зброї, 0,301 кг наркотичних речовин та 3 мотопомпи. Повернуто майна на суму 42 тис. 998 гривень.

Впродовж літнього оздоровчого курортного сезону військовослужбовці НГУ забезпечуватимуть охорону громадського порядку на території 13-ти населених пунктів держави (у містах Одеса, Слов’янськ, Святогірськ, Маріуполь, Мелекіне, с.Щурово Донецької області; в Івано-Франківську, м. Рудки Львівської області, смт Коблево Миколаївської області, смт Кирилівка та м. Бердянськ Запорізької обл. смт Сергіївка Одеської області, м. Трускавець  Львівської області).

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 6 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 4 містах (Києві, Одесі, Херсоні, та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 32 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;

- під час релігійних заходів;

- біля судових установ;

- під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також гвардійці беруть участь в профілактичних заходах на території 3-х населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Цього тижня військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території м. Костянтинівка Донецької області, с. Юровка Фастівського р-ну Київської області, смт Войнилів Івано-Франківської області, м. Рені Одеської області, м. Нікополь Дніпропетровської області, с. Шепетівка Вінницької області.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 5 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 104 особи за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

Дніпро. 16 червня під час несення служби з ОГП було затримано 2 громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 35 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Тернопіль. 16 червня під час несення служби з ОГП було затримано три особи                 за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження вагою 11 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 17 червня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено ніж із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 17 червня під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина, який згідно з даними інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 162 ККУ «Порушення недоторканності житла». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Рівненська область. 17 червня під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території,  було виявлено та вилучено 3 мотопомп відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Хмельницький. 17 червня під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина, який згідно з даними інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 187 ККУ «Грабіж». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Харків. 17 червня під час несення служби з ОГП, по «гарячим слідам», після отримання повідомлення про грабіж та незаконне заволодіння жіночою сумкою із особистими речами групою невідомих осіб, за наданими прикметами заявниці, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано трьох громадян за ст. 186 «Грабіж», у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадену жіночу сумку. Їх причетність до скоєння злочину підтвердила заявниця. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Харків. 18 червня під час несення служби з ОГП, після звернення громадянина про незаконне проникнення невідомої особи до його власного автомобіля та крадіжки автомагнітоли, зарядного пристрою та акумуляторної батареї, по «гарячим слідам» та наданим прикметами злочинця, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано громадянина за ст. 185 «Крадіжка», у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадені речі. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Київ. 19 червня під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина за ст. 185 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено мобільний телефон вартістю 4 тис. грн., який згідно з даними інформаційно-пошукових систем НПУ вважався краденим. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Миколаїв. 19 червня під час несення служби з ОГП, по «гарячим слідам», після отримання повідомлення про насильницьке заволодіння мобільним телефоном вартістю 3 тис 500 грн. невідомою особою, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано гр. Фурдуй Д. В. за ст. 186 «Грабіж», у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадений мобільний телефон. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Херсон. 19 червня під час несення служби з ОГП було затримано три особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного та рослинного походження загальною вагою 13 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Хмельницький. 19 червня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 10 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Луцьк. 19 червня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено 1 бойовий набій (7,62 мм). На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Суми. 19 червня під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина, який згідно з даними інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Львів. 20 червня під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено 1 мисливський ніж. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність