Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук взяла участь у засіданні Координаційного центру з провадження діяльності, пов’язаної з участю України в реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону

clock
11.06.2021 12:50

11 червня заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук взяла участь у засіданні Координаційного центру з провадження діяльності, пов’язаної з участю України в реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, яке було присвячене питанням підготовки до головування України в Стратегії.

Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, яка буде головувати у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону. Заявку України на головування підтримали усі 13 країн-учасниць Стратегії, дев’ять  з яких є членами ЄС. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов закликав членів Координаційного центру скористатися такою можливістю не лише для підтримки міжнародного іміджу нашої держави а також задля формування уявлення про Україну як надійного партнера та потужної підтримки зовнішньополітичного курсу на інтеграцію з ЄС.

Тетяна Ковальчук поінформувала учасників про участь МВС України в діяльності Керівної групи пріоритетного напряму 11 Стратегії ЄС. Зокрема, забезпечено участь у 19-му координаційному засіданні ПН 11 у режимі відеоконференції, у ході якого підтверджено готовність до проведення одного із наступних координаційних засідань в Україні. Крім того, 28 квітня взято участь в засіданні робочої групи з адміністративних процесів в рамках співпраці пріоритетних напрямів 1а «Внутрішнє судноплавство» та 11 «Безпека», у ході якого обговорено наступні кроки реалізації проекту з спрощення та уніфікації контрольних процедур вздовж річки Дунай.

21 квітня цього року МВС забезпечено організацію та проведення експертного засідання у форматі відеоконференції «Гібридні загрози: визначення розуміння, протидія в контексті ЄСДР: національний досвід та регіональний підхід», у якому взяли участь більше 30 представників безпекового сектору від 9 країн-учасниць ЄСДР, а також представник Європейського центру передового досвіду протидії гібридним загрозам (Фінляндія).

Заступниця міністра запевнила членів Координаційного центру у готовності до активної участі в реалізації досягнутих домовленостей в межах нашого пріоритету, а також національної програми головування.

За результатами засідання члени Координаційного центру схвалили Програму головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону в період з 1.11.2021 до 31.10.2022, а також План заходів українського головування.

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність