Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: Важливим елементом інтеграції гендерного підходу є міжнародна взаємодія

clock
10.06.2021 12:19

Сьогодні, 10 червня, із вітальним словом до учасників конференції «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні: сучасні досягнення та перспективи» звернулася заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

У своїй промові заступниця міністра наголосила, що важливим елементом інтеграції гендерного підходу є міжнародна взаємодія.

«Ми постійно проводимо тренінги разом з міжнародними партнерами, зокрема, між МВС та консорціум «NIRAS» SwedenAB (проєкт «Гендерне бюджетування в Україні») підписано Меморандум про співробітництво», - зазначила Тетяна Ковальчук.

Також заступниця міністра нагадала, що за підтримки Офісу ООН Жінки в Україні були розроблені індикатори гендерного аналізу кар’єрного зростання державних службовців в апараті Міністерства внутрішніх справ України. 

Такі індикатори дозволяють здійснювати моніторинг поточного стану кар’єрного зростання жінок і чоловіків у Міністерстві, визначати прогалини і нерівності під час просування по службі.

Разом із тим, Тетяна Ковальчук окреслила пріоритетні напрямки у сфері рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у 2021 році, зокрема, проведення:

• тренінгів з питань насильства за ознакою статі;
• інформаційної роботи з населенням задля формування в суспільстві культури миру, толерантності та нетерпимості до проявів насильства;
• моніторингу участі жінок у миротворчих операціях з підтримки миру та безпеки та проведення інформаційних заходів з метою залучення їх до цього процесу;
• дослідження щодо рівня задоволеності, доступності та якості медичної допомоги, наданої жінкам в закладах охорони здоров’я підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ України.

Зі слів заступниці міністра, також планується розробка онлайн курсу в сфері протидії насильтву за ознакою статі та удосконалення механізму реагування та запобігання випадкам сексуальних домагань на робочому місці в органах системи МВС.

Схожі матеріали
Діяльність