Контраст
Шрифт

Святкуйте безпечно: правоохоронці вже заступили на чергування біля культових споруд

clock
01.05.2021 20:11

По всій країні підрозділи системи МВС заступили на чергування біля культових споруд. 

Волинська область: За попередньою інформацією, участь у заходах з нагоди Великодня візьмуть близько 50 тисяч вірян. На Великодні свята до забезпечення публічного порядку та безпеки поблизу культових споруд буде залучено понад  900 поліцейських та понад 40 військовослужбовців Нацгвардії, ще 130 поліцейських патрулюватимуть вулиці і населені пункти. 

Львівська область: протягом усіх Великодніх свят поліцейські перебуватимуть поблизу храмів, де відбуватимуться святкові богослужіння, та проводитимуть роз’яснювальну роботу з громадянами.

Оскільки цього року Великдень пройде в умова карантину, правоохоронці застерігають: неухильно дотримуйтеся карантинних вимог, використовуйте засоби індивідуального захисту та уникайте скупчення людей.

Київська область: До забезпечення публічної безпеки та порядку 1 та 2 травня на Київщині буде залучено понад 1,4 тисяч поліцейських, 131 представник громадських формувань та 100 осіб постійного та перемінного складу Національної академії внутрішніх справ. 

Крім того організовано роботу 6 мобільних груп ГУНП в Київській області з метою перевірки несення служби особовим складом під час забезпечення публічної безпеки і порядку у період проведення релігійних відправ.

Закарпатська область: Поліція Закарпаття в період великодніх свят переходить на посилений варіант несення служби, лише у ніч Пасхи на чергування у храмах області заступлять близько двох тисяч поліцейських. На території області збільшується кількість патрулів. У ніч, коли в церквах краю відбуватимуться служби і люди освячуватимуть святкові кошики, біля кожного із храмів на території Закарпаття патрулюватимуть правоохоронці.  

Івано-франківська область: Правоохоронці несуть службу біля храмів, охороняють безпеку вірян і контролюють дотримання правил карантину. Напередодні Богослужінь всі церкви перевірені працівниками вибухотехнічного відділу , кінологічного центру та рятувальниками на наявність небезпечних предметів та належного дотримання протипожежного стану.

Тернопільська область: До охорони правопорядку залучається 900 поліцейських. Правоохоронці стежитимуть за недопущенням кримінальних і адміністративних правопорушень. Особливу увагу буде приділено населеним пунктам, де проводиться почергове богослужіння, та релігійним громадам, котрі перейшли у ПЦУ. 

Рівненська область: На території області святкові богослужіння у ніч із 1 на 2 травня заплановані у 811 культових спорудах. На охорону публічної безпеки і порядку задіюватимуться понад 600 працівників поліції, які у ці дні несуть службу у посиленому режимі, 60 військовослужбовців Нацгвардії, в тому числі і біля храмів.

Житомирська область: З 1 травня підрозділи Головного управління Нацполіції області  переходять на посилений варіант несення служби. Близько 550 поліцейських та ще пів сотні нацгвардійців працюватимуть у святкові дні для забезпечення публічної безпеки та правопорядку, у тому числі поблизу храмів та церков. У дні прогнозованого масового переміщення громадян, 30 квітня, 1 та 4 травня, для забезпечення безпеки на автошляхах регіону працюватимуть додаткові патрулі груп реагування поліції територіальних підрозділів ГУНП Житомирщини та Управління патрульної поліції в області. 

Хмельницька область: До охорони публічного порядку та контролю за дотриманням карантинних обмежень поблизу храмів буде задіяно понад 600 поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії та рятувальників.  

Чернівецька область: Наразі співробітники поліції посилено несуть службу і дбають, щоб великодні вихідні минули спокійно й ніщо не затьмарило радість святкування. Під пильною увагою правоохоронців – культові споруди, місця відпочинку, а також автошляхи та вулиці населених пунктів Чернівецької області. Поліцейські стежать за правопорядком, дотриманням карантину і нагадують громадянам основні правила безпечного відзначення релігійних і травневих свят. 

Вінницька область: До забезпечення правопорядку на травневі свята залучатиметься понад 1800 працівників поліції, близько півсотні військовослужбовців та понад 400 рятувальників. У головному управлінні поліції цілодобово  працюватиме оперативний штаб, робоча група якого аналізуватиме та оперативно реагуватиме на всі зміни обстановки в області.

Одеська область: Святкові відправи в регіоні плануються у 566 храмах та церквах. Усі вони були перевірені поліцейськими-вибухотехніками на наявність небезпечних предметів. Загалом на забезпечення публічного порядку, безпеки прихожан, а також дорожнього руху навколо культових споруд залучені більше 1100 правоохоронців. 

Миколаївська область: Близько 900 поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії України нестимуть службу у посиленому режимі, допомагатимуть їм представники громадських формувань з охорони публічного порядку. У Великодню ніч правоохоронці забезпечуватимуть публічний порядок та безпеку у 238 культових спорудах, розташованих на території області.  

Кіровоградська область: У зв’язку зі значним збільшенням кількості автотранспорту на автошляхах області у святкові та вихідні дні, силами секторів реагування патрульної поліції територіальних підрозділів ГУНП та управління патрульної поліції області по всій території регіону проводяться профілактичні заходи, спрямовані на недопущення дорожньо-транспортних пригод, забезпечення безпеки водіїв та пасажирів. 

Сумська область: Понад 800 правоохоронців будуть забезпечувати публічну безпеку та порядок на території області під час проведення святкових заходів з нагоди Великодня. З 1 на 2 травня на території області у 344 культових спорудах планується проведення святкових літургій. Правоохоронці забезпечуватимуть не лише публічний  порядок, а й слідкуватимуть за дотриманням громадянами діючих карантинних обмежень. 

Полтавська область: На Великодні свята охорону публічного порядку та безпеки здійснюватимуть близько 650 поліцейських, 70 Нацгвардійців та 120 рятувальників. Крім цього  понад сто громадських формувань виявили бажання спільно з поліцією охороняти правопорядок у різних населених пунктах області.

За попередньою інформацією, богослужіння в ніч на 2 травня відбуватимуться в 360-ти культових спорудах області.

Дніпропетровська область:  За порядком у святкові дні слідкуватимуть близько 2-х тисяч поліцейських, майже 200 бійців Національної гвардії, курсанти університетів внутрішніх справ. Поліцейські охоронятимуть публічну безпеку та контролюватимуть дотримання карантинних норм. 

Херсонська область: У період травневих свят поліція Херсонської області працює у посиленому режимі. Правоохоронці посилюють заходи безпеки для підтримання публічного порядку та дотримання громадянами карантинних обмежень, у місцях масового відпочинку громадян та в курортних районах області. 

300 храмів та інших культових споруд, де відбудуться богослужіння, відвідають понад 30 тисяч жителів і гостей Херсонщини. До початку заходів території будуть обстежені спеціалістами-вибухотехніками та працівниками кінологічної служби обласного главку поліції. Охорону публічного порядку та безпеку громадян в місцях проведення богослужінь будуть здійснювати близько 600 поліцейських. Також 376 поліцейських і 63 військовослужбовці в/ч 3056 Національної гвардії України патрулюватимуть вулиці населених пунктів та в місцях масового перебування громадян. 

Запоріжська область: Забезпечувати правопорядок будуть близько 800 поліцейських, більше 300 нацгвардійців та понад 300  рятувальників.

З 21-ї години 1 травня, в культових спорудах розпочинаються святкові богослужіння. Всього на території Запоріжжя та області релігійні відправи пройдуть у більше 200 храмах. За попередніми даними, участь у заходах візьмуть близько 60 тисяч  вірян.

Донецька область: До охорони публічного порядку на території Донецької області планується залучити максимальну кількість особового складу, а саме понад 1500 працівників поліції, військовослужбовців Національної гвардії та курсантів.

З 21:00 1 травня поліцейські візьмуть під цілодобову охорону 254 храми, де планується проведення богослужінь. Безпосередньо біля культових споруд чергуватимуть понад 750 правоохоронців.

Луганська область: До роботи на свята залучено понад 2 тисячі правоохоронців – поліції, гвардійців та курсантів. 

 

Схожі матеріали
Діяльність