Створення безпечного середовища для кожного українця є пріоритетним завданням для системи МВС, - Катерина Павліченко

clock
13.05.2021 15:08

Про це сказала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко сьогодні, 13 травня, під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни».

Заступниця міністра внутрішніх справ зазначила, що безпека людини – це безпека країни. Саме тому особливої ваги набуває питання запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та створення безпечного середовища для дітей.

«Сьогодні ці теми виходять на загальнодержавний рівень, вживаються послідовні кроки для їх мінімізації. Зокрема, Україна приєдналася до Міжнародної ініціативи «Партнерства Біарріц» з утвердження гендерної рівності, Президент України підписав Указ «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі», а Уряд затвердив Державну соціальну програму на період до 2025 року та План невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству», - розповіла заступниця міністра. 

Катерина Павліченко наголосила, що запобігання та протидія домашньому насильству визначені одним із важливих аспектів в роботі як МВС, так і Національної поліції України. Завдяки аналізу та використанню найкращих світових практик міністерству вдалось запровадити комплексний підхід до запобігання цього ганебного явища.

«Ми працюємо над пошуком нових превентивних механізмів та підходів для ще більш ефективного реагування на випадки домашнього насильства, а найголовніше – невідворотності покарання для кривдників та захисту постраждалих осіб», - зауважила Катерина Павліченко.

Заступниця міністра також розповіла, що ключовим аспектом сталого безпекового середовища є створення безпечного середовища для дітей.

«В умовах сучасного світу для дітей існує безліч загроз: булінг, домашнє насильство, складні життєві обставини, особливо гостро ці проблеми відчуваються на лінії розмежування. Все це зумовило переорієнтувати діяльність підрозділів ювенальної превенції та вивести їх в окремий блок структури НПУ, що має забезпечити дієве попередження загроз безпеці дітей», – відмітила Катерина Павліченко.

Схожі матеріали