Контраст
Шрифт

Столичні поліцейські викрили «схему» привласнення 34 млн грн, виділених державою на розвиток тваринництва

clock
21.09.2021 19:19

Викрили протиправну діяльність ряду комерційних структур оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями.

За даними слідства, у 2020 році посадовці кількох товариств розробили схему привласнення державних коштів, виділених на розвиток тваринництва. З метою отримання дотацій до офіційних документів внесені недостовірні відомості про отримання ними імпортного обладнання для будівництва цеху переробки. Насправді  на момент подачі документів обладнання не було поставлено в Україну та на підприємство. Крім того, воно не поставленj і на тепер. Крім того, до офіційних документів внесли розходи, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають компенсації.

За такою схемою службові особи ряду товариств заволоділи 34 млн грн державних коштів та завдали державі збитків на цю суму.

20 вересня оперативники та слідчі столичної поліції провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях підприємств. Вилучили фінансову документацію та грошові кошти загальною сумою понад 16 млн грн, які, ймовірно, були отримані в наслідок реалізації злочинної схеми.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво у якому здійснює Подільська окружна прокуратура. Після проведення необхідних процесуальних дій буде вирішуватися питання про повідомлення учасникам оборудки про підозру.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України
 
 

wqvakcHWSOuhzCmA55JLkdQJjxWVfxW82ptEfOet.jpg

Rrt1oYiOhC41oBhDVoIkIuYDJSluXWsOM0XolyOG.jpg

Схожі матеріали
Діяльність