Контраст
Шрифт

Сполучені Штати непохитно стоять на боці України у протидії агресії Росії - Крістіна Квін

clock
26.06.2021 10:36

Про це сказала Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіни Квін під час візиту на будівництво пункту базування для дивізіону та відділу спеціальних дій Морської охорони ДПСУ.

Варто зазначити, що цей об’єкт створюється за стандартами Берегових охорон провідних країн світу в рамках реалізації міжнародного проєкту розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки.

Метою проєкту є підтримка розвитку інфраструктури та потенціалу Морської охорони Держприкордонслужби під егідою Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки і нерозповсюдження, Державного департаменту США.

Практична реалізація проекту передбачає будівництво та облаштування в Бердянську і в Маріуполі місць розташування та несення служби підрозділів Морської охорони – дивізіону катерів та відділів спеціальних дій.

Системне нарощування Росією своєї присутності в Азовському морі, регулярні провокації корабельно-катерного складу країни-агресорки щодо цивільних суден, так і щодо корабельно-катерного складу Морської охорони та ВМС ЗСУ продовжуються.

"Скажу відверто: обмежуючи морську діяльність в українських водах, Росія знову намагається підірвати суверенітет і територіальну цілісность України, в даному випадку на морі. Так само відверто скажу і про нашу відповідь: Сполучені Штати непохитно стоять на боці України, у підтримці ваших зусиль протидіяти агресії Росії", - відзначила Крістіна Квін.

"Ми облаштовуємо військові містечка нового зразку за сучасними стандартами. Це забезпечить компактне і доцільне розташування підрозділу та зручний пункт базування корабельно-катерного складу, завдяки чому стане можливим максимально оперативний вихід чергового підрозділу в море для виконання службових завдань", - зауважив Начальник Регіонального управління Морської охорони Олег Костур.

Загальна кошторисна вартість проєкту 4 млн. доларів США. До 31 липня цього року роботи мають бути завершені.

Цей проєкт дозволить Держприкордонслужбі збільшити можливості реагування на зміни обстановки на морі, активізувати модернізацію системи технічної підтримки Морської охорони, а також в цілому посилити потенціал  України в охороні державного кордону на морі та суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні.

Пресслужба ДПСУ

 

Схожі матеріали
Діяльність