Слідчі Нацполіції задокументували факт привласнення 20 мільйонів гривень державного підприємства

clock
23.06.2021 15:02

Під час проведення слідчих дій встановлено, що кошти підприємства були привласнені через укладання договорів будівництва та зариблення водойм Київської області за завищеними цінами. 

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за  ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Поліцейські  встановили факт привласнення коштів  у особливо великих розмірах державного підприємства, яке підпорядковується Дежрибагенству України.

З’ясовано, що кошти підприємства привласнили через укладання договорів будівництва та зариблення водойм Київської області, а також передачі у користування судна за завищеними цінами. При цьому зазначені роботи не були виконані.  Орієнтовна сума збитків, завдана державному підприємству, становить 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях на території Київської та Одеської областей, а також за місцем мешкання осіб, які можуть бути причетні до вчинення зазначених злочинів. Поліцейські вилучили документи, які мають доказове значення, мобільні телефони та комп’ютерну техніку, що містить необхідну слідству інформацію.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід - співробітники Служби безпеки України.

Управління комунікації

Національної поліції України

(за матеріалами Головного слідчого управління НПУ)

 

Схожі матеріали