Контраст
Шрифт

Слідчі Нацполіції оголосили підозру колишнім керівникам «Дельта банку» у заволодінні понад 1 млрд 144 млн грн

clock
11.10.2021 17:35

Наразі вирішується питання про застосування відносно п’яти фігурантів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викрили схему привласнення коштів банку слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводження СБУ та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. Під час слідства поліцейські отримали докази причетності підозрюваних до фактів злочинної діяльності, в наслідок яких було завдано збитків фінансовій установі на загальну суму понад 1 мільярд 144 мільйони гривень.

Так, у період 2012-2014 років керівники ПАТ «Дельта Банк» видавали невигідні кредити. В подальшому кошти банку, які повинні були виплатитися банку, були привласненні фігурантами. Окрім того, у період 2014-2015 років службові особи ПАТ «Дельта Банк» розтратили кошти фінансової установи, реалізовуючи за заниженою вартістю майнові права на укладені раніше кредитні договори, які були забезпечені ліквідним майном.

У 2015 році Національний банк України визнав ПАТ «Дельта банк» неплатоспроможним. Наразі фонд гарантування вкладів фізичних осіб сплатив вкладникам банку близько 15 мільярдів гривень.

Сьогодні, 11 жовтня, на території міста Києва та Київської області за місцем проживання фігурантів правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків. У результаті було вилучено документи та електронні носії інформації, які мають доказове значення в провадженні.

П’ятьом фігурантам, чотири з яких обіймали вищі керівні посади в банку, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Вирішується питання про застосування відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Управління комунікації

Національної поліції України 

 

Схожі матеріали
Діяльність