Ще понад 60 військовослужбовців отримали сертифікати з бойової та спеціальної підготовки у Навчальному центрі НГУ

clock
02.04.2021 11:24

Сьогодні завершилося навчання за програмою підготовки «Інструктор з бойової підготовки», «Старший інструктор з бойової підготовки» та «Молодший медичний персонал», яке тривало близько трьох місяців.

Ця програма підготовки здійснювалася у два етапи. Так, аби отримати сертифікат інструктора з бойової підготовки потрібно було опанувати ази за напрямками бойової та спеціальної підготовки.

Самі ж навчання проходили за шістьма модулями: вогнева підготовка, тактична медицина, інженерна і тактична підготовка, військова топографія. А вже після отримання базових знань – розпочалася поглиблена підготовка за посадами.

ІІ етап підготовки полягав у практичному стажуванні в ролі інструкторів, що сприяє кращому застосуванню методичної підготовки та практичне стажування під час базової підготовки і за посадами.

«Навчання на інструктора було для мене викликом. Я рада, що здобула цю перемогу над собою. Під час навчання на першому етапі я опанувала індивідуальну та групову зброю, а ставши в ролі стажера, під час стрілецьких тренувань, я відпрацювала практичне виконання цих вправ. І хочу відзначити, що тепер я розумію, що бойова підготовка – це основа боєздатності війська, тому ми повинні працювати над собою та вдосконалюватися, щоб бути висококваліфікованими спеціалістами у своїй справі», – поділилася сержант Катерина Радчук.

Усі курсанти, їх виявилося 61, які успішно склали іспити, після прибуття до своїх військових частин матимуть право обіймати посади згідно із отриманим фахом.

Із завершенням навчання військовослужбовців привітав начальник Навчального центру імені Василя Вишиваного НГУ полковник Михайло Кулик.

«Під час здачі випускних іспитів ми оцінили теоретичні знання та практичні навички кожного гвардійця, який приїхав навчатися. Хочу відзначити, що всі військовослужбовці показали високі результати та виучку. Бажаю вам не втрачати наснаги до нових звершень, працювати над собою і ставити нові сміливі цілі», – звернувся полковник Михайло Кулик.

 

Група інформації і комунікації НЦ НГУ

Схожі матеріали