Контраст
Шрифт

Сергій Гончаров провів зустріч із віцепрезидентом провідної італійської суднобудівної компанії Fincantieri Федеріко Ріджіо

clock
11.10.2021 19:07

Сьогодні, 11 жовтня, у рамках зміцнення технічної складової спроможностей підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ України, заступник очільника МВС України Сергій Гончаров провів зустріч із віцепрезидентом провідної італійської суднобудівної компанії Fincantieri Федеріко Ріджіо. 

Сторони обговорили можливу участь Fincantieri у будівництві для Державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій спеціалізованих суден з метою виконання визначених місій і завдань, включаючи охорону морських кордонів України. Італійські спеціалісти презентували окремі пропозиції з урахуванням раніше отриманих від української сторони тактико-технічних параметрів та функціоналу майбутніх кораблів. 

За словами Посла Італійської Республіки в Україні Франческо Дзадзо, який також узяв участь у зустрічі, поштовхом до розвитку українсько-італійського співробітництва в морській галузі став нещодавній візит в нашу державу міністра закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

Коментуючи потенціал та політику компанії Fincantieri, представники італійської сторони підкреслили, що у разі досягнення відповідних домовленостей, італійський гігант має намір прийти в Україну не лише для реалізації точкових проєктів, а на довший період, з готовністю до кооперації з вітчизняними суднобудівними компаніями та залученням потужної фінансової підтримки італійського експортно-кредитного агентства SACE (Servizi Assicurativi del Commercio Estero). 

Сергій Гончаров відзначив готовність компанії розглядати можливості локалізації виробництва українських замовлень на вітчизняних суднобудівних компаніях із залученням місцевої робочої сили та привнесенням сучасних технологій і досвіду.   

Довідково: Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A. - потужна італійська суднобудівна компанія зі штаб-квартирою в Трієсті, заснована в 1959 році як державний холдинг. 

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали
Діяльність