Контраст
Шрифт

Сергій Дейнеко: «Більше немає авіаційного сполучення з Республікою Білорусь»

clock
26.05.2021 13:42

Про це заявив голова Державної прикордонної служби України під час брифінгу із засобами масової інформації.

За його словами, з 0:00 годин сьогодні (ред. – 26 травня 2021 року) його (ред. – авіаційне сполучення з Республікою Білорусь) припинено, як і в більшості європейських країн.

«Більше не мають можливості виконувати рейси ні білоруські авіакомпанії, ні жодні інші авіакомпанії, аеропортами вильоту яких є міста на території Білорусі. Так само ми не здійснюємо оформлення громадян, які перетинають державний кордон в авіаційних пунктах пропуску з України в будь-який аеропорт Республіки Білорусь. Фактично ми розуміємо, що це ускладнює життя свідомих громадян, але ж іншого виходу немає. Сказати, що це критично вплине на всю прикордонну інфраструктуру я не можу. До цього у нас здійснювалося близько 80 авіарейсів на тиждень здебільшого з аеропортів «Бориспіль», «Київ», «Харків», «Одеса», «Запоріжжя», «Львів» із загальним пасажиропотоком близько 6 000 осіб на тиждень. За минулий рік на спільній з Республікою Білорусь ділянці кордону прикордонники оформили на в’їзд та на виїзд близько 1,9 млн громадян, тож автомобільні пункти пропуску впораються з прогнозованим навантаженням, яке може зрости через закриття авіаційного сполучення», - сказав Сергій Дейнеко. 

Голова ДПСУ також зазначив, що прикордонники здійснюють охорону кордону і з РФ, і з Республікою Білорусь в посиленому варіанті: «Ми розуміємо, що звідти небезпека може прийти у будь-який момент. Кожен іноземець або особа без громадянства, яка перетинає державний кордон на в’їзд в Україну з туристичною метою, з добрими намірами, перетне кордон вільно, у зручний спосіб, решта – не зможуть цього зробити, адже у нас є певні процедури, такі як контроль другої лінії і щодня ми не пропускаємо близько 100 – 150 іноземців, переважно громадян РФ, які не потрапляють на територію України».

За матеріалами пресслужби ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність