Рятувальники підвищують готовність до ліквідації різноманітних надзвичайних подій

clock
13.05.2021 11:08

Тактико-спеціальні навчання, тренування та практичні заняття з населенням займають важливе місце у діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Окрім того, що такі заходи допомагають рятувальникам удосконалювати власну професійну майстерність, вони також дозволяють відпрацювати спільні дії разом з іншими екстреними службами та працівниками об'єктів в умовах екстреної ситуації.

Так, 12 травня з науково-педагогічним складом Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та особовим складом навчальної пожежно-рятувальної частини проведено заняття з безпечного та належного використання пневматичного та гідравлічного аварійно-рятувального обладнання. Учасники теоретично розглянули технічні характеристики обладнання та практично відпрацювали тактику його застосування при реагуванні на аварійні ситуації, пов'язані з ДТП. 

В Одесі минулого тижня рятувальники провели навчання у багатоповерховому будинку. За тактичним задумом навчань, в 16-поверховому житловому будинку, що знаходиться на Лідерсовському бульварі, на 13-поверсі в одній із квартир виникла умовна пожежа. Для того, щоб забезпечити достатній тиск для гасіння займання на 13-му поверсі, рятувальники проклали магістральну лінію по сходовим клітинам. Для досягнення потрібного тиску для гасіння пожежі, вогнеборці проводили подачу води через встановлену на пожежний гідрант автоцистерну. По закінченню заходу було дано оцінку проведеним навчанням та вказано на основні недоліки у ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

У свою чергу в Миколаївській області вогнеборці ліквідували умовну пожежу та врятували «постраждалого» в приміщені Миколаївського районного суду.

Крім того, 12 травня відбулося виїздне засідання обласної комісії ТЕБ та НС у Сарненському районі Рівненської області щодо протидії та запобігання масовим пожежам у природних екосистемах області. На гелікоптері ДСНС України голова Рівненської ОДА спільно з правоохоронними органами та рятувальниками проінспектували стан екосистеми північних районів області, а на болотистих місцевостях Рівненщини було протестовано сніго-болотохід Богун.

Загалом, тактико-спеціальні навчання, тренування, практичні заняття з населенням триватимуть і надалі на всій території країни, адже дають змогу не лише відпрацювати алгоритм дій у разі надзвичайної події, пересвідчитись у надійності рятувального обладнання, а й дозволяють продемонструвати громадянам необхідні дії у разі виникнення тієї чи іншої небезпечної ситуації.

Схожі матеріали