Контраст
Шрифт

Результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
04.10.2021 13:01

У період з 26 вересня по 2 жовтня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 38-и містах обласного та районного підпорядкування, 7-и населених пунктах сільської місцевості, у тому числі у 6 населених пунктів у межах району операції Об’єднаних сил та на території 6 об’єктів транспортної інфраструктури.

За результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 144 особи за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 592 особи за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: вогнепальну та холодну зброю, протипіхотну міну ПМН-2, пристрій травматичної дії, 3 од. холодної зброї, 0,672 кг (0,628 самостійно, 0,044 спільно з НПУ) наркотичних речовин.

Впродовж тижня близько 200 військовослужбовців Нацгвардії брали участь у проведенні спільної з прикордонниками операції «КОРДОН-2021».

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території Київської та Львівської областей.

Гвардійці забезпечили правопорядок на 26 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;

- біля судових установ міста Києва;

- під час спортивних заходів;

- під час забезпечення виборчого процесу;

- під час святкових та культурно-видовищних заходів тощо.

Військові НГУ брали активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, впродовж минулого тижня, гвардійці здійснювали охорону територій 4 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у Києві, Одесі та Херсоні.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Дружківці та Костянтинівці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано працівникам Національної поліції 12 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 97 осіб за адміністративні правопорушення. У затриманих вилучено: 3 од. вогнепальної зброї (АКМ – 1 од., АКС 74 – 1 од., ПК – 1 од.), 4 реактивні протитанкові гранати (РПГ-22), 60 набоїв (7,62 мм), 1 од. холодної зброї, 3 гр. наркотичної речовини, 8 м³ деревини (ліс-кругляк) та 0,1 тону металобрухту.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують виконувати завдання щодо здійснення заходів державної охорони, забезпечення проведення широкомасштабних масових заходів громадсько-політичного характеру, охорони органів місцевого самоврядування, а також у профілактичних заходів в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою, в тому числі з протидії незаконному видобутку бурштину у Волинській, Рівненській та Житомирській областях.

З початку року гвардійські патрулі затримали 4 тис. 589 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та  66 тис. 427 осіб за адміністративні правопорушення, з них 507 осіб за кримінальні правопорушення (у тому числі 76 особи за підозрою у причетності до НЗФ) на території проведення ООС.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

26 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Кам’янець-Подільський, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

29 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Дніпро, було затримано чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною рослинного походження загальною вагою 250 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

29 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП м. Одеса, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

29 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3058, під час несення служби з ОГП м. Ізмаїл, було затримано чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною рослинного походження загальною вагою 30 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

29 вересня спільним з НПУ автопатрулем в/ч 3008, під час несення служби з ОГП м. Вінниця, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий пакетик  із наркотичною речовиною синтетичного походження білого кольору загальною вагою 11 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

30 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Дніпро, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

30 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Дніпро, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено предмет зовні схожий на пістолет із ознаками вогнепальної зброї без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

30 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3036, під час несення служби з ОГП м. Дніпро, було затримано чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено травматичний пістолет без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

30 вересня самостійним пішим патрулем в/ч 3011, під час несення служби з ОГП м. Кривий Ріг, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленові пакетики  із наркотичною речовиною рослинного походження загальною вагою 74 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

30 вересня самостійним автопатрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Хмельницький, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперові згортки із наркотичною речовиною рослинного походження загальною вагою 20 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

1 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Кам’янець-Подільський, при огляді не жилої будівлі було виявлено предмет схожий на протипіхотну міну ПМН-2. Після чого було забезпечено охорону території, повідомлено ДСНС та  викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

1 жовтня самостійним автопатрулем в/ч 3053, під час несення служби з ОГП м. Кам’янець-Подільський, було затримано чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено ніж із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

1 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ та 307 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено ніж із ознаками холодної зброї та наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 25 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

1 жовтня спільним з НПУ автопатрулем в/ч 3039, під час несення служби з ОГП м. Миколаїв, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено заборонений наркотичний лікарський засіб загальною вагою 16,5 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

2 жовтня самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП м. Одеса, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 186 ККУ «Грабіж». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність