Результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
05.07.2021 13:24

У період з 28 червня по 4 липня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 35-ти містах обласного та районного підпорядкування, 19-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали територію залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують виконувати завдання щодо здійснення заходів державної охорони, забезпечення проведення широкомасштабних масових заходів громадсько-політичного характеру, охорони органів місцевого самоврядування, а також у профілактичних заходів в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою, в тому числі з протидії незаконному видобутку бурштину у Волинській, Рівненській та Житомирській областях.
 
Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 105 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 1 461 особу за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 2 пістолети, 0,228 кг наркотичних речовин, 3 мотопомпи та 2,64 м³ лісу кругляку (спільно з НПУ). Повернуто майна на суму 28 тис. 060 гривень. Упродовж літнього оздоровчого курортного сезону військовослужбовці НГУ забезпечують охорону громадського порядку на території міст Івано-Франківськ, Одеса, Слов’янськ, Святогірськ, Щурово, Маріуполь, Мелікіно, с. Гряда, с. Світязь, м. Мельники Шацької ТГ, м. Верховина, с. Рудка.

Також гвардійці продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 4 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 3 містах (Києві, Одесі та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 29 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;

- під час перебування в Одеському морському порту військових  кораблів учасників NATO в рамках проведення міжнародних морських навчань SEA BREEZE – 20/21 з 02.07.21 до закінчення навчань;

- під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України 9-го скликання.

З 28 червня по 4 липня військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території с. Дачне Одеської області  та м. Чернігів.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 3 особи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень у тому числі 1 особу за підозрою у причетності до НЗФ та 71 особу за адміністративні правопорушення. У затриманих вилучено: 1 од. холодної зброї, 2 тони металобрухту.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

29 червня патруль в/ч 3033 НГУ, під час несення служби з ОГП в смт  Кириліка Запорізької області, після звернення громадянки про крадіжку мобільного телефону вартістю 5 тис. грн., при відпрацюванні прилеглої території, виявив та затримав громадянина за ст. 185 «Крадіжка», у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадений мобільний телефон. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

29 червня патруль в/ч 3055 НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області,  виявив 1 мотопомпу, яку вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

1 липня патрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено пістолет із ознаками вогнепальної зброї без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

1 липня автопатруль  в/ч 3039 НГУ спільно з НПУ під час несення служби з ОГП в м. Миколаїв, після звернення громадянина про крадіжку у приміщенні розважального закладу мобільного телефону вартістю 4 тис. грн., при відпрацювання прилеглої території, затримав чоловіка за ст. 185 «Крадіжка», у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадений мобільний телефон. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

1 липня автопатруль в/ч 3033 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Запоріжжя, виявив та затримав чоловіка, який згідно данних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

1 липня гвардійці в/ч 3055 спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області,  виявили 1 мотопомпу, яку вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

2 липня патруль зі службовою собакою в/ч 4114 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Львів, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено пістолет із ознаками вогнепальної зброї без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

2 липня патрулем в/ч 3030 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Київ, було затримано чоловіка за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено 40 таблеток «метадону» та 40 таблеток «димедролу». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

2 липня патрулем в/ч 3036 НГУ під час несення служби з ОГП в м. Дніпро, після звернення громадянина про незаконне заволодіння грошовими коштами у сумі 2 тис. грн шляхом обману, за наданими прикметами злочинця, при відпрацюванні прилеглої території було виявлено та затримано чоловіка за ст. 190 «Шахрайство». Його причетність до злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

2 липня автопатрулем в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий пакетик із наркотичною речовиною синтетичного походження вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

02 липня патруль в/ч 3058 НГУ, під час несення служби з ОГП в с. Приморське Одеської області, затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий пакетик із наркотичною речовиною рослинного походження вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 липня автопатрулем  в/ч 3011 НГУ спільно з НПУ під час несення служби з ОГП в м. Кропивницький, після отримання повідомлення про крадіжку невідомою особою біля магазину велосипеда вартістю 6 тис. грн., при відпрацюванні прилеглої території було виявлено викрадений велосипед та затримано громадянина за ст. 185 «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

3 липня патруль в/ч 3055 НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області,  виявив 1 мотопомпу, яку вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

4 липня патрулем  в/ч 3030 НГУ спільно з НПУ під час несення служби з ОГП в м. Київ, «по гарячих слідах» було виявлено та затримано групу осіб (4 особи) за ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження», які напередодні нанесли тілесні ушкодження громадянину та зникли з місця злочину. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

4 липня патрулем в/ч 4114 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Львів, було виявлено та затримано чоловіка., який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали