Результати роботи гвардійців в районі проведення ООС за тиждень

clock
27.09.2021 11:40

Щодня підрозділи Національної гвардії України в районі проведення ООС перевіряють транспортні засоби, документи та звіряють інформацію з базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин й для виявлення осіб, які порушили закони України.

Протягом тижня особовий склад Нацгвардії України в межах ізоляційно-обмежувальних заходів на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил здійснив перевірку понад 36 тисяч транспортних засобів та близько 58 тисяч осіб, під час чого: виявив 81 адміністративних правопорушень;затримав за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів 7 осіб.

Зокрема, гвардійці зі складу Об’єднаних сил виявили чоловіка який за розшуковою базою МВС вважається причетним до участі у незаконних збройних формуваннях (НЗФ). По даному факту викликано працівників Кальміуського ВП ГУНПУ в Донецькій області. Виявлений факт зареєстровано до ЕО Кальміуського ВП за ст. 260 КК України «Створення непередбачених закон воєнізованих або збройних формувань»

Під час несення служби гвардійці зупинили для перевірки чоловіка, а під час перевірки військові встановили, що його мобільний телефон Xiaomi Redmi Note 8T згідно бази центру ГУНП в Донецькій області знаходиться у розшуку Маріупольским РУП. Даний факт було зареєстровано Маріупольським відділом поліції №1 м. Маріуполь, за попередньою кваліфікацією ч.2 ст.185 КК України «Крадіжка».

Під час перевірки авто встановлено, що водій керував транспортним засобом з явними ознаками наркотичного сп’яніння. На місце події викликано СРПП Маріїнського ВП ГУНП в Донецькій області. По даному факту складено протокол про адміністративні стягнення за ч. 2, ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Ми працюємо, аби ви були у безпеці!

Пресслужба Національної гвардії України в ООС

Схожі матеріали