Контраст
Шрифт

Результати роботи гвардійців у районі ООС за тиждень: виявлення арсеналу з боєприпасами, незаконної зброї та осіб причетних до НЗФ

clock
29.03.2021 20:45

Щоденно підрозділи Національної гвардії України в районі проведення ООС гарантують безпеку громадян, перевіряють транспортні засоби, документи та звіряють інформацію з базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, а також – для виявлення осіб, які порушили закони України.

27 березня під час несення служби на одному із блокпостів Донеччини було зупинено підозріле авто. Як виявилося потім, пасажир у транспортному засобі міг бути причетний до діяльності незаконних збройних формувань ОРДО. На місце події викликано групу реагування патрульної поліції. Пізніше на цьому ж блокпосту було виявлено ще трьох громадян, які можуть бути причетні до діяльності НЗФ.

У неділю, 28 березня, під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання на Донечинні, було затримано 3 громадян, причетних до вчинення кримінальних злочинів, вилучено понад 50 грам речовин, за попередніми ознаками – схожих на наркотичні та вилучено 3 одиниці мисливської зброї і газовий пістолет.

Також  цього тижня військовослужбовці Національної гвардії України спільно з працівниками СБУ провели позапланове оперативно-профілактичне відпрацювання території Луганщини.

 Під час перевірки оперативної інформації співробітники Служби безпеки України та військовослужбовці Нацгвардії  виявили небезпечну знахідку на території однієї із шкіл населеного пункту Привілля. А саме: набої різного калібру та гранатометні постріли ВОГ-25. Слід зауважити, що знахідка могла слугувати бойовикам незаконних військових формувань інструментом для організації диверсій на території України.

Протягом тижня особовий склад Нацгвардії України в районі проведення операції Об’єднаних сил здійснив перевірку 39 653 транспортних засобів та 52 458  осіб, під час чого:

– виявив 239 адміністративних правопорушень;

– затримав за підозрою у скоєнні злочину 26 осіб.

Зокрема, гвардійці зі складу операції Об’єднаних сил затримали 6 осіб, підозрюваних у причетності до незаконних збройних формувань.

 

Пресслужба угруповання НГУ в ОСС

Схожі матеріали
Діяльність