Результати роботи блокпостів: з початку року поліцейські припинили понад 1700 правопорушень

clock
23.06.2021 13:42

Завдяки контролю на блокпостах, а саме блокуванню трафіку зброї та наркотиків і затриманню злочинців, які перебувають в розшуку, вдається запобігти багатьом трагедіям.

У системі безпеки під час проведення ООС блокпости мають профілактичну функцію: не допустити злочинів, «відфільтрувати» можливі загрози.

За п’ять місяців поліцейські, які несуть службу на об’єктах, задокументували 1733 правопорушення. За 158 з них було розпочато досудові розслідування.

За статистикою, кожне десяте правопорушення, виявлене на блокпостах, – це трафік наркотиків. Поліція зупинила 170 перевезень наркотичних речовин, що не дійшли до споживачів.

Правоохоронці припинили також 94 факти обігу зброї та боєприпасів. Виявляти нелегальний «багаж» поліцейським допомагають чотирилапі помічники, які знаходять схованки із забороненими речами за декілька хвилин.

У результаті перевірок виявлено 135 осіб, які розшукувалися за скоєння злочинів і переховувалися від суду та слідства. Крім того, поліція повернула рідним вісім безвісно зниклих осіб.

З початку року через блокпости на Донеччині пройшло понад 26 тисяч вантажних автомобілів, більше 1 млн 148 тисяч легкового транспорту та понад 2 млн 139 тисяч громадян.

Повідомляємо, що у святкові вихідні під час відзначення Дня Конституції правоохоронці на блокпостах працюватимуть у посиленому режимі для забезпечення публічної безпеки та швидкого пропуску транспорту.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області
 

 

Схожі матеріали