Результати прикордонної операції "Карпати-2021": Затримано 49 нелегальних мігрантів

clock
28.08.2021 17:47

Днями в Адміністрації Держприкордонслужби підсумували результати спільної прикордонної операції "Карпати-2021".

Зокрема зазначалося, що під час активної фази спільної прикордонної операції «Карпати-2021», з 5 липня по 20 серпня, було організовано службу 727 спільних прикордонних нарядів з представниками Нацполіції, Нацгвардії, Державних митної, міграційної, податкової служб. Також в рамках цих заходів проведено 84 спільних патрулювання державного кордону з представниками прикордонних відомств Румунії, Угорщини та Словацької Республіки.

У ході операції правоохоронці затримали 114 порушників законодавства з прикордонних питань, з яких 49 нелегальних мігрантів. Крім того, учасники операції виявили та вилучили понад 207 тисяч пачок контрабандних сигарет.

Також під час операції фіксувалася висока активність використання правопорушниками літальних апаратів на малих та гранично малих висотах. За активної фази СПО «Карпати-2021» правоохоронці виявили 3 випадки використання правопорушниками безпілотників, два з яких безпосередньо під час незаконного використання на кордоні. Ще в одному випадку був затриманий літак АН-2, який 7 серпня порушив кордон з Румунії в Україну в Чернівецькій області та для перехоплення якого Повітряні сили підіймали в повітря літак МІГ-29. 

Під час підбиття підсумків операції генерал-майор Леонід Баран наголосив, що органам, які залучалися до неї, потрібно й надалі нарощувати обмін випереджувальною інформацією про можливі правопорушення і посилювати взаємодію.

Нагадаємо, СПО «Карпати-2021» проходила У Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях. До неї, окрім прикордонників, були залучені представники Державних міграційної, митної, податкової служб України, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ, ЗСУ. Також здійснювалася взаємодія із прикордонниками суміжних країн, Європейським агентством «FRONTEX», Інтерполом, Європолом.

За матеріалами ДПСУ

Схожі матеріали