Контраст
Шрифт

Проректор ЛьвДУВС Олег Шинкарук презентував нову спеціальність «Інформаційні системи та технології»

clock
08.04.2021 14:15

Цього року у Львівському державному університеті внутрішніх справ буде здійснюватися набір за новою спеціальністю - «Інформаційні системи та технології». Про це під час прямого ефіру на сторінці університету в Instagram розповів проректор ЛьвДУВС Олег Шинкарук.

Він наголосив, що навчання передбачатиме підготовку системних адміністраторів правоохоронних інформаційних систем. Сьогодні Національна поліція та інші державні органи активно використовують у своїй роботі сучасне програмне забезпечення, мережеве обладнання та високотехнологічну комп’ютерну техніку. Це обумовлює необхідність цільової підготовки фахівців з проєктування та адміністрування спеціалізованих правоохоронних інформаційних систем. Тож фахівцями ЛьвДУВС була розроблена нова освітньо-професійна програма «Правоохоронні інформаційні системи», що передбачає підготовку бакалаврів за спеціальністю 126 «Інформаційні системи й технології».

За словами проректора вишу, програма, окрім вивчення базових мов програмування, передбачає також освоєння принципів інформаційного менеджменту, системної інтеграції, адміністрування інформаційних систем і управління ІТ-проєктами. Вивчатимуться також дисципліни юридичного напряму: ІТ-право, правове забезпечення захисту інтелектуальної власності, правові засади захисту інформації.

Цього року набір буде здійснюватися за кошти фізичних і юридичних осіб. Після завершення навчання випускники одержать дипломи про вищу освіту державного зразка та матимуть можливість працювати в органах Національної поліції і МВС України, у територіальних підрозділах Сервісної служби та Державної міграційної служби.

Олег Шинкарук додав, що для вступу на спеціальність абітурієнтам знадобляться сертифікати ЗНО з таких предметів: української мови та літератури, математики, а також третього на вибір (з іноземної мови, історії України, біології, географії, фізики або хімії). Наприкінці трансляції представник університету відповів на запитання абітурієнтів та побажав усім вдалого вступу.

Схожі матеріали
Діяльність