Contrast
Letter

clock
08.04.2021 14:15

Цього року у Львівському державному університеті внутрішніх справ буде здійснюватися набір за новою спеціальністю - «Інформаційні системи та технології». Про це під час прямого ефіру на сторінці університету в Instagram розповів проректор ЛьвДУВС Олег Шинкарук.

Він наголосив, що навчання передбачатиме підготовку системних адміністраторів правоохоронних інформаційних систем. Сьогодні Національна поліція та інші державні органи активно використовують у своїй роботі сучасне програмне забезпечення, мережеве обладнання та високотехнологічну комп’ютерну техніку. Це обумовлює необхідність цільової підготовки фахівців з проєктування та адміністрування спеціалізованих правоохоронних інформаційних систем. Тож фахівцями ЛьвДУВС була розроблена нова освітньо-професійна програма «Правоохоронні інформаційні системи», що передбачає підготовку бакалаврів за спеціальністю 126 «Інформаційні системи й технології».

За словами проректора вишу, програма, окрім вивчення базових мов програмування, передбачає також освоєння принципів інформаційного менеджменту, системної інтеграції, адміністрування інформаційних систем і управління ІТ-проєктами. Вивчатимуться також дисципліни юридичного напряму: ІТ-право, правове забезпечення захисту інтелектуальної власності, правові засади захисту інформації.

Цього року набір буде здійснюватися за кошти фізичних і юридичних осіб. Після завершення навчання випускники одержать дипломи про вищу освіту державного зразка та матимуть можливість працювати в органах Національної поліції і МВС України, у територіальних підрозділах Сервісної служби та Державної міграційної служби.

Олег Шинкарук додав, що для вступу на спеціальність абітурієнтам знадобляться сертифікати ЗНО з таких предметів: української мови та літератури, математики, а також третього на вибір (з іноземної мови, історії України, біології, географії, фізики або хімії). Наприкінці трансляції представник університету відповів на запитання абітурієнтів та побажав усім вдалого вступу.

Similar materials
clock
24.04.2024 11:12
clock
24.04.2024 10:35
clock
24.04.2024 09:11