Продовжується підготовка підрозділів Держприкордонслужби за стандартами НАТО

clock
27.03.2021 12:44

Військовослужбовці проходять підготовку під керівництвом досвідчених інструкторів центру та іноземних військових країн-партнерів членів НАТО.

В рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна (JMTG-U) продовжується колективна підготовка підрозділів Держприкордонслужби на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Прикордонники проходять навчання вже другий тиждень поспіль, пліч-о-пліч з підрозділами 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Галицького.

Варто зазначити, що військовослужбовці проходять підготовку під керівництвом досвідчених інструкторів центру та іноземних військових країн-партнерів членів НАТО.  

Під час навчань керівник групи з підготовки полковника Кутемеєр дав високу оцінку у бажанні військовослужбовців навчатись та добиватись високих результатів поряд з бійцями бригади. Як приклад, 26 березня за результатами підготовки розрахунків зенітної установки та виконання комплексних вправ з бойового застосування ЗУ, секція ЗУ ПРИККШР зайняла перше місце серед підрозділів ППО.

За досягнуті результати розрахунок ЗУ нагороджено грамотою командира зенітно-артилерійського дивізіону 24-ї бригади.

 Підсумкове оцінювання проводилось за участю представників країн-партнерів в рамках підготовки JMTG-U.

Також зазначимо, цей тиждень підготовки був досить насиченим. Водночас з проведенням заходів колективної підготовки було відпрацьовано бойові накази вищого штабу та штабу бригади (за навчанням). І вже за кілька днів розпочнеться командно-штабні навчання із застосуванням програми емітації JCATS, в яких прикордонники також візьмуть активну участь.

Схожі матеріали