Контраст
Шрифт

Прикордонники затримали чоловіка та жінку, які проходили службу в рядах незаконних збройних формувань

clock
22.04.2021 10:49

Під час проведення перевірочних заходів стосовно громадян отримано підтверджуючі матеріали їх діяльності у незаконних збройних формуваннях.

Протягом березня оперативні співробітники Харківського прикордонного загону отримали оперативну інформацію щодо можливого перетину кордону з Росії в Україну особами, які брали участь у діяльності незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території України.

Так, в ході реалізації оперативної інформації, спільно з СБУ охоронці кордону виявили в пункті пропуску "Гоптівка" громадянина України 1990 та громадянку України 1976 року народження, які прямували з тимчасово окупованої території через РФ в Україну.

В ході проведення перевірочних заходів стосовно громадян отримано підтверджуючі матеріали щодо їхньої діяльності у незаконних збройних формуваннях.

За даним фактом направлено повідомлення до СБУ про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 258-3 ККУ «Створення терористичної групи чи терористичної організації». Триває досудове розслідування.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність