Контраст
Шрифт

Прикордонники затримали 14 нелегальних мігрантів на кордоні з Угорщиною та Польщею

clock
18.09.2021 11:45

Упродовж доби прикордонники Мукачівського та Львівського загонів запобігли незаконному перетину кордону громадянами Афганістану, Бангладеш, Гвінеї, Сенегалу, Сирії, Ємену та Марокко.

Чотирьох нелегальних мігрантів затримали прикордонники відділу «Косино» Мукачівського загону. Про появу невідомих у прикордонні військовослужбовців поінформував місцевий житель. Згодом прикордонники затримали чотирьох іноземців. Жодних документів затримані не мали. Троє з них повідомили, що є громадянами Афганістану, ще один назвався громадянином Бангладеш. Наразі ця інформація перевіряється.

До того ж, в с. Мужієво Берігівського району оперативники спільно нарядом від відділу «Лужанка» та співробітниками патрульної поліції зупинили «БМВ», яким українець перевозив групу з чотирьох громадян Афганістану для їх переправлення через державний кордон.

Крім того, міжвідомча група з оперативників, військовослужбовців відділу «Дякове», співробітників Національної та міграційної поліції, під час реалізації оперативної інформації, в н.п. Виноградів, у готелі, виявила двох громадян Сирії, одного громадянина Ємену та ще одного – Марокко. Разом з ними перебував провідник – наш краянин. Іноземці незаконно перебували в Україні та мали намір незаконно потрапити до країн ЄС.

А прикордонники відділу «Смільниця» Львівського загону, також в ході реалізації оперативної інформації, спільно з поліцейськими, зупинили «Хюндай». Автівкою громадянин Єгипту (має посвідку на постійне проживання в Україні) перевозив двох іноземців без документів, вони назвалися громадянами Гвінеї та Сенегалу.

Відносно всіх затриманих складено протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Щодо пособників – поінформовано Нацполіцію про можливі ознаки правопорушення за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Слідчі дії тривають.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність