Контраст
Шрифт

Прикордонники виявили літак, який порушив українсько-румунський кордон

clock
29.04.2021 16:36

Знайшовся літальний апарат у Житомирській області.

Учора вночі прикордонники Чернівецького загону разом із румунськими колегами зафіксували літак, який порушив державний кордон. Далі він попрямував вглиб території нашої держави.

У співпраці з Повітряними силами ЗСУ співробітники Держприкордонслужби вжили всіх необхідних заходів, щоб відслідкувати та перехопити ціль. З радарів літак зник у районі одного з населених пунктів на Житомирщині.

Проведені пошуки порушників співробітниками оперативно-розшукового підрозділу Житомирського прикордонного загону спільно з представниками Національної поліції та СБУ дозволили виявити місце можливої посадки повітряного судна.

Під час огляду ангарів правоохоронці знайшли легкомоторний літак без бортового номера. Окрім цього, встановлено осіб, можливо причетних до незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон.

На даний час до Служби безпеки України надіслане повідомлення про виявлення правопорушення за ознаками ст.334 ККУ «Порушення правил міжнародних польотів», а до Нацполіції – за ознаками ст. 332-2 ККУ «Незаконне перетинання державного кордону України». Оперативно-розшукові заходи тривають.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність