Прикордонники України та Молдови відновили спільні патрулювання на суміжній ділянці держрубежу

clock
02.11.2021 12:26

Перший спільний патруль за участю прикордонників відділу «Тарутине» Білгород-Дністровського загону вийшов учора на службу на молдовській стороні.

У подальшому у спільні з Прикордонною поліцією Республіки Молдова наряди виходитимуть прикордонники Білгород-Дністровського та Могилів-Подільського загонів. Відповідне рішення було прийняте днями під час прикордонно-представницької зустрічі. Сторони домовилися, що до спільного патрулювання залучатимуть лише тих прикордонників, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції. Вони будуть нести службу на території України або Молдови, при цьому зі зброєю та спецзасобами будуть лише прикордонники тієї країни, територією якої здійснюється патрулювання.

Нагадаємо, практика спільних патрулювань українсько-молдовського кордону запроваджена ще у 2012 році в рамках міжурядової угоди та протоколу прикордонних відомств обох країн. Проте через пандемію COVID-19 ця практика в березні минулого року була призупинена.

Варто зазначити, що така взаємодія дає змогу більш ефективно протидіяти організованій злочинній діяльності, оперативно реагувати на спроби порушення державного кордону та переміщення контрабандних товарів. Також завдяки таким заходам проводиться обмін досвідом у сфері забезпечення охорони державного кордону.

Нагадаємо, влітку цього року спільні патрулювання українські прикордонники відновили із румунськими, словацькими та угорськими колегами.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали