Контраст
Шрифт

Прикордонники Сумського загону припинили незаконне переміщення з РФ військового обладнання

clock
29.05.2021 15:28

Сумський прикордонний загін продовжує вживати системних заходів щодо протидії протиправній діяльності на державному кордоні.

Так, учора, прикордонники Сумського загону припинили незаконне переміщення з території РФ продукції військового призначення, що підлягає державному експортному контролю.

Неподалік від кордону з РФ, в районі населеного пункту Пушкарне, прикордонний патруль виявив громадянина України з трьома коробками за спиною, який рухався від російсько-українського кордону. Перевіривши ділянку кордону, прикордонники виявили ознаки порушення режиму державного кордону з території Росії в Україну, а також неподалік знайшли ще сім аналогічних коробок.

Оглянувши вміст усіх коробок, правоохоронці виявили в них велику кількість товарів військового призначення, які використовуються у військовій авіації та радіолокації. Про припинене правопорушення прикордонники повідомили співробітників УСБУ в Сумській області.

Наразі 48-річний чоловік, мешканець міста Суми, затриманий. За незаконне перетинання державного кордону України на нього складені адміністративні матеріали за ст. 204-1 КУпАП.

Слідчими УСБУ в Сумській області за повідомленням Сумського прикордонного загону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Схожі матеріали
Діяльність