Контраст
Шрифт

Прийняття державної соціальної програми з протидії домашньому насильству сприятиме консолідації зусиль у боротьбі з цим явищем - Катерина Павліченко

clock
24.04.2021 09:35

Відбулось засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на тему:  «Запобігання та протидія домашньому насильству» за головуванням Віце-прем’єр міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та за участі Першої леді Олени Зеленської, Генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Учасники наради обговорили стан запобігання та протидії домашньому насильству в Україні, зокрема, проведення координаційних заходів, стратегічні плани та покращення системи надання допомоги постраждалим особам, підвищення доступності до отримання послуг.

Під час виступу заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко відзначила:

«Прийняття державної соціальної програми та плану до неї, затвердження плану заходів до Указу Президента та результати Стратегічної сесії з питань протидії насильству за ознакою статі, зокрема домашньому насильству «Протидія - спільна дія» сприятимуть ще більшій консолідації зусиль як на рівні міністерств, так і на рівні надавачів послуг і місцевих адміністрацій».


Нагадаємо, МВС вже розпочало вивчення можливостей запровадження електронних засобів контролю (які б відстежували виконання кривдником обмежувальних заходів). 

Також з метою ще більш ефективного реагування поліції на випадки домашнього насильства, розробляються стандартні операційні процедури, внутрішні політики і практики.

«Це амбітні плани, для яких потрібній законодавчі зміни, робота над якими вже ведеться», - наголосила Катерина Павліченко. 

Схожі матеріали
Діяльність