Контраст
Шрифт

Понад 680 поліцейських станцій ефективно забезпечують надання поліцейських послуг в Україні

clock
08.09.2021 14:37

Поліцейські станції функціонують у територіальних громадах в 21 регіоні держави. Дані осередки безпеки відкриваються у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», що допомагає втілювати пріоритетний принцип діяльності Нацполіції – «Сommunity policing». 

Нагадаємо: у 2018 році в рамках проведення реформи децентралізації в Україні у Національній поліції був запроваджений проєкт «Поліцейський офіцер громади». В травні 2019 року перші поліцейські офіцери громади, які пройшли відповідне навчання, розпочали службу в територіальних громадах.  

Наразі участь у проєкті беруть 372 громади. На їх території працюють 632 поліцейських офіцерів громади, які обслуговують 6,4 мільйона громадян у 4 337 населених пунктах. У місцевості, де поки немає поліцейських офіцерів громади, комунікацію з громадами підтримують дільничні офіцери поліції. 

Також у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» на території громад облаштовуються поліцейські станції. Впродовж минулих двох років відкрито 686 поліцейських станцій, у яких розміщуються поліцейські офіцери громади та дільничні офіцери поліції.

Національна поліція України приділяє особливу увагу забезпеченню правопорядку в новостворених територіальних громадах. Поліцейська станція – це не тільки вимога часу, але й втілення основних європейських принципів взаємодії поліції й громади на засадах партнерства. Даний осередок безпеки функціонує для того, аби в будь-якому віддаленому населеному пункті країни всі громадяни могли отримати якісний поліцейський сервіс. Особливо це стосується людей, які живуть і працюють в сільській місцевості. Тепер мешканцям громади для отримання поліцейських послуг не потрібно їхати в райцентри, адже вони стали доступні на місцях.  

Поліцейські станції дозволяють офіцерам, які закріплені за громадою, бути у максимальній наближеності до людей і не долати кілометри, щоб прибути на виклик або прийом громадян. Такі станції оснащені за сучасними стандартами: відповідною оргтехнікою, місцями зберігання документації (сейфом), засобами зв'язку і комунікацій. 

Варто зазначити, що функціонування таких службових приміщень сприяє оперативному реагуванню на виклики, профілактиці правопорушень, розкриттю злочинів, а головне - відновленню довіри населення до правоохоронної системи. Адже для поліцейських, які цілодобово дбають про безпеку мешканців громади, найвища цінність та критерій оцінки їх роботи – довіра та повага громадян.  

Співпраця поліції та громади стала однією з тем інформаційної кампанії EUКраїна, яка походить з ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Oльги Стефанішиної, за підтримки European Union in Ukraine та проєкту Association4U.

Управління комунікації
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність