Контраст
Шрифт

Понад 116 мільйонів гривень збитків Одеській юридичній академії – державному реєстратору повідомили про підозру

clock
21.05.2021 15:58

Чоловіку інкримінують зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги.

Встановлено, що у 2018 році державний реєстратор вніс зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо власника об’єкту нерухомості. На підставі підроблених документів було скасовано право власності Національного університету «Одеська юридична академія» та приватного товариства, а нерухомість незаконно перереєстровано на іншу комерційну структуру.

Дії держреєстратора спричинили академії понад 116 млн грн збитків.

Викрили неправомірну діяльність чоловіка оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями.

Сьогодні, 21 травня, державному реєстратору повідомили про підозру, одразу після його повернення в Україну, на території аеропорту Одеси. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. Правоохоронці працюють над встановленням повного кола осіб, причетних до незаконного відчуження та перереєстрації нерухомості.

Схожі матеріали
Діяльність