Контраст
Шрифт

Поліція затримала на хабарі завідуючого патологоанатомічним відділенням та лікаря однієї зі столичних лікарень, які «заробляли» на видачі тіл померлих від COVID-19

clock
13.04.2021 15:26

Гроші вимагали від родичів померлих осіб, у яких було підтверджено коронавірусну хворобу (COVID-19), а також за надання послуг, що повинні надаватися безоплатно.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві з колегами-правоохоронцями викрили протиправну діяльність фігурантів. Завідуючий та лікар за «винагороду» обіцяли підготувати та видати тіло померлої людини. Крім того, вимагали та отримували неправомірну вигоду від родичів померлих осіб за прискорення розтину, зберігання тіл у холодильних камерах, підготовку до поховання та інші послуги, які згідно з розпорядженням МОЗ повинні надаватися безкоштовно.

Сьогодні, 13 квітня, завідуючого патологоанатомічним відділенням та лікаря -патологоанатома затримали під час отримання ними чергової суми неправомірної вигоди у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, можливо причетних до організації корупційної схеми, а також інші епізоди їхньої протиправної діяльності.

                                                        Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

ї

Схожі матеріали
Діяльність