Контраст
Шрифт

Поліція затримала двох інспекторів Київської обласної податкової – систематично брали хабарі до 120 тисяч грн на день

clock
09.07.2021 11:01

Інспектори вимагали неправомірну вигоду у підприємців Київщини. За гроші обіцяли не притягати останніх до відповідальності за результатами податкових перевірок.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві з колегами-правоохоронцями викрили понад 30 епізодів злочинної діяльності головних державних ревізорів-інспекторів Головного управління Державної податкової служби у Київській області.

Учора, 8 липня, поліцейські затримали двох податківців пісня отримання ними 10 тисяч грн неправомірної вигоди. Під час проведення огляду місця події виявили та вилучили ще понад 120 тисяч грн – «винагорода», отримана зловмисниками за один робочий день.

Наразі тривають слідчі дії. Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва Військової прокуратури Київського гарнізону.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозри за ч.3 ст.368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Встановлюються також інші причетні працівники податкової до організації та отримання неправомірної вигоди з бізнесу на постійній основі.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність