Поліція та прикордонники викрили масштабну схему незаконного ввезення в Україну цигарок з ОАЕ та інших країн – в Одеському порту триває огляд

clock
21.04.2021 16:36

За документами товар нібито продавали пасажирам авіарейсів без сплати митних платежів через мережу «Duty Free». Насправді ж, це слугувало лише прикриттям для незаконного ввезення тютюнових виробів на територію України з метою їхнього подальшого переміщення до країн Європейського Союзу.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з працівниками Держприкордонслужби за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили масштабну схему ввезення на територію України цигарок з ОАЕ та інших країн.

Сьогодні, 21 квітня, правоохоронці проводять санкціоновані судом заходи, зокрема огляди, у терміналах Одеського морського торговельного порту. Наразі виявлено 12 контейнерів із цигарками.

Слідчо-оперативні заходи тривають у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють коло осіб,  причетних до організації протиправної діяльності.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Схожі матеріали