Контраст
Шрифт

Поліція розглядає дві версії смерті народного депутата України Антона Полякова – Іван Вигівський

clock
08.10.2021 16:33

 Про це повідомив під час пресконференції у п’ятницю начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Іван Вигівський.

«Висунуто декілька версій слідства — це хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, а також отруєння невідомою речовиною як самостійно, так і невідомою особою», - сказав Іван Вигівський.

Очільник поліції Києва додав, що слідство не виключає отруєння народного депутата Антона Полякова невідомою речовиною, як самостійно, так і невідомою особою. У його крові виявили 1 проміле алкоголю.

Іван Вигівський зазначив, що медична історія померлого народного депутата Антона Полякова під час розслідування кримінального провадження буде перевірена на предмет наявності у нього хронічних хвороб, які могли б бути небезпечними для життя.

«Ми це зараз, серед іншого, перевіряємо - скарги на хвороби, лікування тощо. Це встановлюється»,  - сказав очільник поліції Києва. 

Він розповів, що загиблий вживав алкоголь в одному з розважальних закладів Києва зі своїм знайомим, після чого вони сіли до машини знайомого і поїхали по Києву. Знайомий запропонував поїхати до місця мешкання, однак, у зв’язку зі сваркою зі співмешканкою, він не захотів їхати й десь півтори години вони їздили по вулицях Києва.

«Коли авто рухалося по Києву, водій порушив правила дорожнього руху, перетнув подвійну суцільну смугу і був зупинений поліцейськими. Правоохоронці перевіряли документи у таксиста й побачили на задньому сидінні загиблого у напівлежачому стані. Таксист повідомив, що пасажир сів у стані алкогольного сп’яніння і йому стало зле. Перевіривши стан Полякова, поліцейські побачили, що йому потрібна медична допомога, одразу викликали швидку і самостійно намагалися надати допомогу, однак потерпілий помер», — додав очільник поліції Києва. 

Наразі у цій справі нікого затримано не було.

Згідно з попереднім лікарським свідоцтвом, смерть настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої хронічної ішемічної хвороби серця. Наразі призначено судово-медичну експертизу та судово-токсикологічну експертизу з метою виявлення токсичних, отруйних, наркотичних, психотропних речовин.

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня, до поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці виявили мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Оперативний черговий негайно направив на місце події слідчо-оперативну групу та інші профільні служби.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність