Контраст
Шрифт

Поліція Донеччини отримала від Європейського Союзу 20 автомобілів «Ніссан»

clock
16.12.2021 15:38

Додатковий транспорт підсилить спроможності з оперативного реагування та постійної присутності поліцейських у віддалених населених пунктах. Передача авто відбулася сьогодні, 16 грудня, під час зустрічі керівництва Національної поліції в Донецькій області та представників Консультативної місії ЄС щодо зміцнення безпеки громад. КМЄС представила результати соціологічного дослідження, згідно з яким роботою поліції Донеччини задоволені 53 відсотки мешканців.

У рамках програми «Діалог з безпеки громад» начальник Головного управління Нацполіціїв Донецькій області Руслан Осипенко зустрівся з головою регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Маріуполі Мартіном Кулішеком. Участь у зустрічі, яка відбулася у просторі «Відкрита поліція» в Маріуполі, взяли представники патрульної поліції, Програми ООН із відновлення та розбудови миру, громадських організацій «Рада жінок Донеччини», «Фонд розвитку Маріуполя», «Берегиня», «Платформа Тю».

Захід розпочався з вручення сертифіката на 20 автомобілів «Ніссан», який очільнику обласної поліції передав Мартін Кулішек.

Руслан Осипенко зазначив, що взаємодія з громадою та підвищення довіри громадян до поліцейських є одними з пріоритетів діяльності поліцейських, а допомога КМЄС за три роки співпраці значно посилила спроможності поліції в цій сфері. Окрім надання стратегічних консультацій, тренінгів місія підтримала поліцію матеріально-технічною допомогою.

«У результаті плідної взаємодії ми маємо змогу ефективно контролювати оперативну обстановку в регіоні, завдяки чому рівень злочинності знижується. З отриманням цих автомобілів ми матимемо змогу не тільки оперативно реагувати на виклики, а й насамперед – забезпечити максимальну присутність поліції в усіх населених пунктах. Раніше ми отримали мобільні модулі для блокпостів, 10 транспортних засобів, укомплектованих медичним обладнанням,- вони вже несуть службу на лінії. З кожним нашим спільним кроком ми покращуємо роботу із забезпечення безпеки, щоб кожна людина жила спокійно і знала, що поліція завжди поруч», - наголосив Руслан Осипенко.

Транспорт буде передано підрозділам кримінальної поліції, зокрема оперативникам карного розшуку.

«Поліція постійно змінюється і перетворюється на сучасну систему, яка співпрацює з громадянами та розуміє їхні потреби. Зробити послуги поліції більш доступними та надійними - це саме те, чого прагне КМЄС. Водночас у сучасному світі відповідальність за безпеку покладається не тільки на поліцію, але також і на громадян і органи місцевого самоврядування», - сказав голова регіонального представництва Консультативної місії ЄС Мартін Кулішек.

Експерти КМЄС представили результати дослідження громадської думки щодо діяльності органів цивільної безпеки в шести регіонах, яке було проведене влітку 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології.

Опитування показало, що 53 відсотки жителів задоволені роботою поліції Донеччини – це найвищий показник серед шести регіонів. Понад 80 відсотків респондентів зазначили, що з поліцією легко зв’язатися, більше 66 відсотків – що поліція швидко реагує, 58% - належно реагує на проблеми громади.

На основі потреб громадян, які було визначено в результаті дослідження, ґрунтуватиметься подальша спільна робота поліції, міжнародних партнерів і громадянського суспільства щодо покращення безпеки в громадах.

 

Схожі матеріали
Діяльність