Контраст
Шрифт

Поліцейські вилучили з незаконного обігу пального на 5 мільйонів гривень

clock
21.09.2021 13:21

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, 228 тонн пального вилучили під час відпрацювань нелегальних об’єктів його виробництва та продажу.

Упродовж 15-20 вересня 2021 року поліцейські припинили функціонування 38 місць оптової та роздрібної реалізації пального, що працювали без відповідних ліцензій та дозвільних документів контролюючих органів. Це – підпільні мінізаводи, АЗС та ГАЗС, оптові місця реалізації та так звані точки продажу «з коліс».

Оптові місця продажу, як правило, розміщувалися у гаражних приміщеннях на територіях промзон. Для реалізації пального «з коліс» використовували вантажні автомобілі або мікроавтобуси, в яких встановлювали пластикові баки, помпи та пістолети. Таке переобладнання транспортних засобів становило загрозу не лише для «ділків», але і для оточуючих.

Виготовлена на нелегальних «заводах» паливна суміш реалізовувалася через фіктивні фірми реальним підприємствам, через підпільні та офіційні автозаправні станції або через так звані місця продажу «з коліс». Для маскування незаконної діяльності підроблювалися документи бухгалтерської та податкової звітності або взагалі працювали без жодних документів.

За результатами заходів поліцейські вилучили спеціальне обладнання вартістю 1,5 млн грн. Також із незаконного обігу вилучено 228 тонн пального на суму 5 мільйонів гривень.

За всіма фактами протиправної діяльності вже відкриті кримінальні провадження. Крім того, складено 19 адміністративних протоколів.

Правоохоронці продовжують відпрацьовувати об’єкти продажу пального для перевірки законності їх діяльності. Своєю чергою звертаємося до громадян із проханням повідомляти про функціонування підпільних точок продажу пального на спецлінію «102».

Нагадаємо, упродовж минулого тижня було припинено 76 підпільних гральних закладів.

Раніше повідомляли про викриття злочинного угруповання, яке виготовляло та збувало неякісне пальне.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність