Контраст
Шрифт

Поліцейські викрили групу зловмисників, які продавали підроблені сертифікати про вакцинацію та результати ПЛР-тестів – Ігор Клименко

clock
20.10.2021 13:56

Сьогодні, 20 жовтня, поліцейські Харківщини ліквідували групу зловмисників, які продавали фальшовані сертифікати про вакцинацію та результати ПЛР-тестів.

«10 «умільців» незаконно використовували логотип медлабораторії та печатки різних медустанов. За час своєї роботи вони встигли наштампувати понад 40 тисяч підроблених довідок та близько 500 фальшованих сертифікатів. Щомісячний заробіток зловмисників сягав 4 мільйонів гривень», - повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Діяльність групи викрили працівники Департаменту кіберполіції та представники Міністерства цифрової трансформації України, а слідчі ГУНП в Харківській області ретельно задокументували всі факти.

Зловмисникам повідомлено про підозру за 4 статтями Кримінального кодексу України, семеро з них, включаючи організатора, затримані.

Поліція працює над виявленням усіх фактів підроблення та збуту медичної документації, яка підтверджує COVID-безпечність. Якщо ви маєте інформацію про такі випадки, повідомляйте на 102 або телефонуйте в Кіберполіцію 0 800 505 170.

16qAeQoR4Wwf4VPEWBXQ8fTTyDyhzXza6QGjSINQ.jpg

Схожі матеріали
Діяльність